Het Departement Cultuur, Jeugd en Media vertelt u op deze contactdagen, georganiseerd in Leuven, Brussel of Brugge alles over de vernieuwde regelgeving inzake Topstukken.
Met 'De toekomst van het verleden' schreef Thijs Weststeijn een actuele wake-upcall: het wassende water zet ook voor het erfgoed heel wat op het spel. Tijd voor een interview en een debat.
Water is van onschatbare waarde. De Week van het Water is daarom het geknipte moment om het waterrijke erfgoed in Vlaanderen in de kijker te plaatsen: hoe draagt het bij aan een meer ecologische samenleving?
Op 30 en 31 maart vindt het Ambacht in Beeld Festival plaats in Brussel. U maakt er kennis met verschillende ambachten, en steekt er de handen uit de mouwen.
Een laagdrempelige gids boordevol praktische tips voor de particulier / erfgoedliefhebber: dat is de nieuwe FARO-publicatie 'Hebben en houden. Tips om je erfgoed gezond te houden'.
Het Middelheimmuseum en stad Antwerpen, ZNA en Universiteit Antwerpen zoeken samen naar een verbinding tussen de sites waardoor het museum toegankelijker wordt vanuit het ziekenhuis. Inzet: kunst en landschap voor een betere gezondheid.
Wie produceert erfgoed in domeinen als architectuur, stedenbouw, bouwbedrijf en vormgeving? Waar vindt u het? Het Vlaams Architectuurinstituut vertelt er u alles over op 19 maart.
In de periode februari-maart laat de Uitleendienst Erfgoed van FARO de dataloggers voor temperatuur en relatieve vochtigheid ijken. Alle toestellen uit de tien uitleenpunten worden tijdelijk teruggeroepen.
Welke acties ondernam het Lerend netwerk mondelinge geschiedenis eind 2023 en wat staat er op de planning voor dit voorjaar? In deze blog komt u er alles over te weten.
De Vlaamse minister van Cultuur plaatste het handweven, de Mariale Ommegang in Nazareth en het jachthoornblazen op de Fürst-Pless- en Parforcehoorn op de Inventaris Vlaanderen voor het Immaterieel Erfgoed.