De jaarlijkse Kennisdag van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed is een inspirerende dag voor erfgoedprofessionals om elkaar te ontmoeten en bij te praten over actuele collectievraagstukken.
Tijdens deze studiedag ontdekt u werkvormen die u verder kunnen helpen. De dag is interactief met oefeningen, reflectie, casestudies en biedt ruimte voor open gesprekken rondom dilemma’s.
Op maandag 22 april vindt er een fysieke hands-on workshop plaats over het gebruik van de AI tool Transkribus voor het automatisch transcriberen van middeleeuwse en vroeg-moderne handschriften.
Interesse? Stuur ten laatste op 18 april 2024 je cv en motivatiebrief per e-mail naar vacature@histories.be met een duidelijke vermelding van ‘kandidatuur BIS digitale erfgoeddata’. Het is belangrijk dat je in deze brief duidelijk maakt wat jouw verwachtingen zijn van de stage, welke vaardigheden je...
Wat kan herkomstonderzoek betekenen voor musea die cultuurgoederen beheren die in koloniale context verworven zijn? Dat is de focus van deze studiedag.
Hoe moeten we vandaag omgaan met menselijke resten die zonder expliciete toestemming van de betrokkenen en nabestaanden in museale collecties zijn terechtgekomen?
Wat kunnen online AI-tools betekenen voor uw communicatiewerk? Spoiler alert: énorm veel.
Wat kunnen online AI-tools betekenen voor uw communicatiewerk? Spoiler alert: énorm veel.
Het Facilitair Bedrijf (Digitaal Archief Vlaanderen), Universiteit Gent, VRT en meemoo, Vlaams instituut voor het archief organiseren in 2024 het iPRES-congres, de belangrijkste internationale conferentie over digitale preservering.
Tijdens deze workshop leert u wat iBeacons zijn, hoe ze werken en waarvoor u ze kan gebruiken. We bekijken ook de mogelijkheden van augmented reality en leren hoe u audiovisuele content kan gebruiken in de ErfgoedApp.