Het Middelheimmuseum en stad Antwerpen, ZNA en Universiteit Antwerpen zoeken samen naar een verbinding tussen de sites waardoor het museum toegankelijker wordt vanuit het ziekenhuis. Inzet: kunst en landschap voor een betere gezondheid.
Op 30 januari ging een eerste versie van het Verenigingsloket online. Het Verenigingsloket wil als digitaal platform de dienstverlening aan verenigingen toegankelijker maken en vereenvoudigen.
Etappe, het wielerhistorisch magazine van KOERS presenteert zijn negende editie. Bijzonder (naast de rijke inhoud) is dat het voor het eerst een cover heeft die door AI is gemaakt.
Het Instituut voor Publieksgeschiedenis en de masterstudenten publieksgeschiedenis (UGent) wagen zich dit academiejaar aan de productie van een aantal historische documentaires. U kunt meehelpen en (al dan niet letterlijk) in beeld komen.
FARO blijft zich inzetten voor de duurzame ontwikkeling van onze sector. Het samenroepen van een lerend netwerk rond duurzamer collectiebeheer is een nieuwe stap in dat proces. Wil u ook uw steentje bijdragen, dan bent u van harte welkom!
Het CHARTER-project schoot in januari 2021 uit de startblokken. Waar staan we nu, twee en een half jaar later? Een korte update en een filmpje.
Het nieuwe lerend netwerk geeft zuurstof en inspiratie aan zorgverleners en erfgoedwerkers om te werken rond cultureel erfgoed in de context van zorg en welzijn. Hebt u interesse om deel uit te maken van deze groep?
De 'Pro Civitate’ Prijs bekroont een onuitgegeven doctoraatsverhandeling die een originele en belangrijke bijdrage vormt tot de stadsgeschiedenis of tot de lokale geschiedenis.
Hebt u al eens overwogen om uw vertrouwde atelierruimte om te toveren tot een (tijdelijke) maakplek? Laat u inspireren over maakplekken tijdens de FARO-vorming op 18 november.
De Universiteit Gent en het Studie- en Documentatiecentrum Oorlog en Hedendaagse Maatschappij (CegeSoma-Rijksarchief) voeren een onderzoek uit naar de sociale geschiedenis en impact van de Tweede Wereldoorlog. En u kunt meewerken!