Hoe ontwikkelen we ruimte voor meerstemmigheid in collectiebeschrijvingen? En hoe zorgt u ervoor dat dit niet alleen impact heeft op uw collectie, maar op uw gehele instelling?
In deze cursus staat uw eigen praktijk centraal. Er komen, aan de hand van de door deelnemers ingebrachte casussen, allerlei beheer- en behoudsaspecten aan bod.
Tijdens de Cursus Development vormt u samen met studenten, andere professionals en experts een leergemeenschap. Naast collectieve online webinars gaat u vanuit verschillende perspectieven met studenten, collega's en experts aan de slag met het realiseren van nieuwe zakelijke kansen voor uw...
Tijdens deze workshop leert u wat iBeacons zijn, hoe ze werken en waarvoor u ze kan gebruiken. We bekijken ook de mogelijkheden van augmented reality en leren hoe u audiovisuele content kan gebruiken in de ErfgoedApp.
Op dinsdag 16 november 2021 co-organiseren Lasso en het Huis van Culturen en Sociale Samenhang van Sint-Jans-Molenbeek een tweetalige inspiratiedag over Move It Kanal. Samen kijken ze terug op 6 jaar projectwerking.
Tijdens deze praktijksessie leert u hoe u (nieuwe) educatieve materialen zoals werkbladen, workshops, video’s of lespakketten op Erfgoedwijs.be toevoegt, hoe u het bestaande aanbod op Erfgoedwijs.be actueel houdt en hoe u die specifiek voor Erfgoeddag in de kijker kunt houden.
De Trefdag is dood, lang leve Assemblee: vanaf 2021 is dit een dag uitsluitend voor Pulsegenoten en spreken we van Assemblee. Verzamelen geblazen op donderdag 9 december in deSingel, Antwerpen!
Een optimale beleving in uw museum, attractie, erfgoedsite of bezoekerscentrum is cruciaal. Maar hoe begint u eraan?
KBR nodigt u uit voor een wetenschappelijke serie over digitaal cultureel erfgoed.
KBR nodigt u uit voor een wetenschappelijke serie over digitaal cultureel erfgoed.