Dit lerend netwerk staat open voor erfgoedwerkers die een collectie cultuur van het dagelijks leven beheren. U kunt de nodige ervaringen of vragen inbrengen omtrent ‘participatief verzamelen’.
Tijdens deze vorming reiken we u aanknopingspunten en een structuur aan voor het schrijven van uw eigen collectieplan.
Deze basiscursus helpt u van start te gaan met uw eigen registratie of uw bestaande registratie te optimaliseren.
Interesse? Stuur je cv en motivatiebrief per e-mail naar Laura Geudens: laura.geudens@phoebusfoundation.org
Op 21 mei verwelkomt meemoo u graag in de wereld van persoonsnamenauthorities. Kom meer te weten over de visuele persoonsnamenlijst voor de cultuursector, en ontdek enkele andere initiatieven uit België en Nederland.
De selectieprocedure bestaat uit een aantal verschillende proeven: voorbereidende case - week van 13 mei 2024 mondelinge proef + case voorstellen - 24 en 29 mei 2024 assessment (+niveau-& capaciteitstest) - 3 en 4 juni 2024 Je kunt al dan niet geselecteerd worden voor verdere deelname aan de...
In een tijdperk van snelle veranderingen en een steeds toenemende focus op digitale inhoud, richt deze 2e EPICo-conferentie zich op het gezamenlijke beheer van gedrukte collecties.
De jaarlijkse Kennisdag van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed is een inspirerende dag voor erfgoedprofessionals om elkaar te ontmoeten en bij te praten over actuele collectievraagstukken.
Tijdens deze studiedag ontdekt u werkvormen die u verder kunnen helpen. De dag is interactief met oefeningen, reflectie, casestudies en biedt ruimte voor open gesprekken rondom dilemma’s.
Wat kan herkomstonderzoek betekenen voor musea die cultuurgoederen beheren die in koloniale context verworven zijn? Dat is de focus van deze studiedag.