Met 'De toekomst van het verleden' schreef Thijs Weststeijn een actuele wake-upcall: het wassende water zet ook voor het erfgoed heel wat op het spel. Tijd voor een interview en een debat.
Hoe kunnen erfgoedwerkers bijdragen aan een LGBTI-positief klimaat in scholen? Amsab-ISG onderzoekt het tijdens de Erfgoedweken.
Het Vlaamse Topstukkendecreet bestaat dit jaar twintig jaar: meteen een goede aanleiding om stil te staan bij de impact ervan op het terrein.
Welke creatieve strategieën gebruiken musea en andere erfgoedinstellingen in de Verenigde Staten en Japan voor de preventie, de voorbereiding, de bestrijding en de onmiddellijke respons bij een ramp? Op 13 november hoort u het uit eerste hand.
Op donderdag 14 september om 12.00 uur krijgt Manneken Pis een gloednieuw kostuum aangemeten, compleet met labojas, badge en andere attributen, allemaal in de kleuren van het KIK.
De Roadtrip Cultuureducatie van publiq deelt weerom een aantal mooie erfgoedpraktijken met het ruimere culturele veld.
Staat u voor een nieuwe taak in het behoud en beheer van een erfgoedcollectie of wil u de basiskennis leren of herhalen? U vindt vast uw gading in ons jaarlijkse vormingsaanbod 'In Goede Handen', dat in september van start gaat.
Het nieuwe lerend netwerk geeft zuurstof en inspiratie aan zorgverleners en erfgoedwerkers om te werken rond cultureel erfgoed in de context van zorg en welzijn. Hebt u interesse om deel uit te maken van deze groep?
Door het aanbod te delen wil CHARTER studenten, docenten vormingswerkers en het bredere publiek informeren en inspireren om vorming te organiseren en te volgen.
Een aantal musea programmeerden in het kader van Krokuskriebels een aanbod voor álle families, dus ook voor families met kinderen met een beperking. Op 5 mei, tijdens de Terugkomdag Krokuskriebels, delen ze hun ervaringen.