Op 1 februari vindt 'Dig It Up' plaats, een inspiratiedag voor cultuurmedewerkers over digitale cultuureducatie.
Een gezellige drukte was het op dinsdag 16 mei in Mechelen, met de voltallige cultureel-erfgoedsector die opnieuw verzamelen blies op het Groot Onderhoud 2023: de klimaateditie.
Hoe komen we los van onze gehechtheid aan diploma’s en controle? Op 18 oktober 2022 organiseerde EPALE een interessante studiedag over het thema.
Hebt u al eens overwogen om uw vertrouwde atelierruimte om te toveren tot een (tijdelijke) maakplek? Laat u inspireren over maakplekken tijdens de FARO-vorming op 18 november.
Op 13 december organiseert de stichting Erfgoedklimaat samen met FARO deze studiedag. Benieuwd wat er op het programma staat? Lees dan gauw even verder.
Afgelopen weekend publiceerde De Standaard een opiniestuk van twee FARO-medewerkers over de omgang met het erfgoed van pater Damiaan. En bij uitbreiding de geschiedenis. Aanleiding was de discussie over het nieuw boek van Idesbald Goddeeris.
Op 25 september 2022 opent het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen opnieuw de deuren. Het grootste museum van Vlaanderen onderging de voorbije tien jaar een ingrijpende renovatie en uitbreiding.
Het 'Project Podiumtechnisch Erfgoed' zet sinds kort resoluut de spot op ons rijk podiumtechnisch erfgoed. Een digitale studiedag op 15 juni gaf het officiële startschot.
Zopas ging een bijzonder onderzoeksproject van start: het Sura-project heeft als doel een unieke fotocollectie van meer dan 7.000 glasnegatieven te ontsluiten voor het publiek en voor verder onderzoek.
Het is een uitdagend jaar voor de cultuursector. Samen met dertien andere cultuurorganisaties nodigt FARO u uit om mee na te denken over de toekomst van onze sector zodat we sterker uit deze crisis komen.