Deze basiscursus helpt u van start te gaan met uw eigen registratie of uw bestaande registratie te optimaliseren.
Erfgoed is overal, en erfgoed maakt nieuwsgierig. U kunt er heel veel kanten mee uit. De grote vraag is dan: hoe begint u er heel concreet aan? Hoe doet u dat, een prikkelende erfgoedactiviteit voor kinderen en jongeren opzetten?
Stad Mechelen, Het Hannah Arendt Instituut en Avansa organiseren een lezingenreeks over ons koloniaal verleden. Centraal staat de impact ervan op cultuur en de publieke ruimte vandaag.
Tijdens deze online studiedag, een organisatie van STEPP, gaan verschillende sprekers uit de erfgoedsector op zoek naar de betekenis van erfgoed en naar hoe er in de toekomst kan omgegaan worden met technisch erfgoed.
Op 17-18 juni wordt het Creative Europe-programma 2021-2027 officieel online aangekondigd onder het Portugees voorzitterschap van de Raad van Europa.
Save the date voor de online infosessies over de Cultuur- en Cross-Sectorale oproepen van Creative Europe 2021-2027/ werkprogramma 2021.
In deze collegagroep wisselen collega's uit erfgoedbibliotheken, archieven en documentatiecentra tips en tricks uit rond het behoud en beheer van bibliothecair en documentair erfgoed.
Live digitaal gidsen biedt ook na de coronaperiode veel mogelijkheden. Bovendien kan het complementair worden aangeboden naast klassieke, fysieke rondleidingen. In dit webinar werken we daarop verder.
Op 21 september stellen het Departement Cultuur, Jeugd en Media en de onderzoekers van het HIVA - Onderzoeksinstituut voor Arbeid en Samenleving (KU Leuven) het onderzoeksrapport ‘Cultuureducatie in de vrije tijd. Een tweede veldtekening’ voor.
Meer dan ooit wordt het dekoloniseringsdebat gevoerd. Op straat, in het stadhuis, in de media, op school ... Maar wat is dekoloniseren nu eigenlijk?