Zo’n vijf jaar geleden sloegen MATRIX, centrum voor nieuwe muziek, en Logos Foundation de handen in elkaar om tijdens workshops voor verschillende leeftijden en doelgroepen experimentele instrumenten te bouwen. Inspiratie haalden ze bij de bouwsels van grootmeesters als Luigi Russolo, Mark Appelbaum...
Met het verhaal van de opstand van de ambachten in 1360 als leidraad verkent u de verschillende kamers van het stadhuis van Leuven. Onderweg reist u van de Leuvense ambachten in de 14e eeuw naar de ambachten van de toekomst. De interactieve route eindigt met de ‘making-of’ en enkele workshops door...
'Hoe maakt u het?' Onder dat motto richt de 19e editie van Erfgoeddag op zondag 28 april volop de schijnwerpers op vakmanschap en ambachten. Het thema sluit bovendien wonderwel aan bij een deel van de geschiedenis van de Annuntiaten Heverlee en de site van het Heilig Hartinstituut Heverlee. Het...
Asse, en bij uitbreiding de hele regio Affligem-Aalst, kent een rijke hopgeschiedenis. Denk bijvoorbeeld maar aan het standbeeld van de hopduvel, de hopduvelfeesten of de hopscheutenmenu’s in de plaatselijke restaurants, die allemaal verwijzen naar dit interessante verleden. Om de hopcultuur levend...
Je kan sinds september jouw activiteit(en) voor Erfgoeddag 2019 inschrijven via https://inschrijven.erfgoeddag.be. Bij een vernieuwd systeem horen uiteraard nieuwe vragen. In dit artikel vind je een overzicht terug van enkele terugkerende vragen.
Wie denkt aan armbanden, denkt meestal niet aan mannen. Toch is het Belgische merk Gemini een groeiende hype. Dit jonge bedrijf heeft zich de voorbije jaren opgewerkt tot een Europese speler die elk jaar meer dan 150.000 armbanden produceert.
Op donderdag 11 oktober waren we te gast bij het Muziekinstrumentenmuseum voor de voorlaatste inspiratiesessie. Publieksmedewerkers Annelien Verbeeck en Joke Krause namen de deelnemers mee op sleeptouw doorheen het museum.
Op dinsdag 9 oktober vond de vierde inspiratiesessie plaats bij diamantmuseum DIVA. Museummedewerkers Rebecca Roskam, Els Crollet, Kristina Valiulis, Arendine Martens en An Labis vertelden inspirerend over het ambacht van de diamant.
Op woensdag 3 oktober was de Inspiratiesessie Erfgoeddag te gast bij Openluchtmuseum Bokrijk. We werden er in de watten gelegd door sprekers Hilde Schoefs, Stéphanie Mergeay, Prisca Valkeneers en Lies Haesebrouck.
De inspiratiesessies voor Erfgoeddag zijn volop aan de gang. Op woensdag 26 september streek onze karavaan neer bij BUDA::lab, met als gastsprekers Stan Dewaele, Sylvie De Coster en Matthieu Libeert.