Eind 2023 verscheen in de reeks ‘Cahiers Politiestudies’ het nummer 69, gewijd aan criminaliteit tegen kunst of cultureel erfgoed. Het is een thema dat wat onderbelicht is en met deze publicatie wordt dit deels rechtgezet.
Een gloednieuw kader voor cultuur- en kunsteducatie - dat is de uitkomst van de UNESCO wereldconferentie in februari 2024. Maar wat staat er in dat kader? En wat betekent dit voor het beleid en de praktijk hier in België?
Solliciteren doe je via de knop 'Solliciteer nu' op deze pagina , waar je tot en met 6 mei 2024 een recent cv en jouw diploma kan opladen. Een sollicitatie bestaat uit: Een niveau- en capaciteitstest, enkel indien je niet beschikt over een bachelorsdiploma maar wel over de vereiste relevante...
De derde editie van de Erfgoedweken is gestart. FARO wenst alle Erfgoedklasbakken en viparrangementbegeleiders veel fijne en succesvolle ervaringen toe. We nodigen u ook graag uit voor een digitale intervisie op 8 mei om samen terug te blikken.
De ICOM Working Group on Collections in Storage organiseert van 29 tot en met 31 oktober 2024 in Parijs een internationale conferentie over museumopslag wereldwijd.
Van harte welkom op de Inspiratiedag Cultuur op school op dinsdag 30 april op de Bijlokesite in Gent, een organisatie van CANON Cultuurcel i.s.m. Onderwijscentrum Gent, STAM en Muziekcentrum De Bijloke.
Het Departement Cultuur, Jeugd en Media vertelt u op deze contactdagen, georganiseerd in Leuven, Brussel of Brugge alles over de vernieuwde regelgeving inzake Topstukken.
Deze studiedag geeft het woord aan verschillende sprekers die de getroffen monumenten, archieven en kunstwerken tijdens de overstromingen van 2021 onder hun hoede namen.
Met 'De toekomst van het verleden' schreef Thijs Weststeijn een actuele wake-upcall: het wassende water zet ook voor het erfgoed heel wat op het spel. Tijd voor een interview en een debat.
Waterbeheer is belangrijk om overstromingen en droogte aan te pakken: risico's die ook ons erfgoed bedreigen. Graag sommen we de bestaande tools nog eens voor u op.