Leren in/voor de cultureel-erfgoedsector. Cursusaanbod najaar 2018

Bent u net begonnen in de cultureel-erfgoedsector? Of draait u al langer mee en heeft u plannen om een nieuwe horizont te verkennen? Dan is dit overzicht een goede start. In deze handige brochure bundelen FARO, CJM en Heemkunde Vlaanderen hun vormingsaanbod voor het najaar van 2018. Om het u gemakkelijk te maken, splitsen we het aanbod op in cursussen voor instromers (die alle ins en outs nog moeten ontdekken) en voor doorstromers (die al wat watertjes doorzwommen hebben en hun kennis en kunde willen verdiepen). Het aanbod is bijzonder divers, u zal zeker uw gading vinden.

Dekt deze brochure de volledige lading? Neen. Er komen vast nog initiatieven bij. Updates en aanvullingen vindt u online, in de vormingskalenders op faro.be en depotwijzer.be. Daarnaast maakten we ook een overzicht van formele opleidingen in het hoger onderwijs die het dichtst bij onze sector aansluiten. Meer daarover leest u in deze blog.

Bovendien zijn er ook nog andere vormen van leren, die even boeiend en inspirerend kunnen zijn als een cursus. Studiedagen bijvoorbeeld, die boeiende sprekers aan het woord laten. Of collegagroepen die ervaringen delen over een specifiek thema of een bepaalde vraag. En natuurlijk kan u ook een beroep doen op coaching en advies om concrete vraagstukken aan te pakken en te vertalen naar uw eigen organisatie. Want soms smaken vormingen nu eenmaal naar meer!

Kortom: duik in een boeiend najaar en plan uw vormingsagenda. Niet gevonden wat u zocht? Laat het ons weten via info@faro.be en we bekijken samen met u welke mogelijkheden er zijn.

Jaartal
2018
PDF bijlagen