Erfgoeddag & onderwijs. Dat smaakt naar meer!

Na 21 edities organiseerde FARO in 2022, naast de vertrouwde Erfgoeddag op zondag, voor het eerst een Erfgoedweek.
Die Erfgoedweek richtte zich op leerlingen en leerkrachten van lagere en secundaire scholen. 

In deze publicatie blikken we terug op de eerste Erfgoedweek. We zoomen in op concrete voorbeelden en brengen ervaringen samen. Een grootschalig experiment als dit vraagt bovendien om evaluatie en reflectie. Hoe werd de week ervaren door erfgoedpartners en leerkrachten? Bracht de Erfgoedweek hen dichter bij elkaar, zoals we voor ogen hadden? Welke lessen zijn er te trekken? En vooral: wat nemen we mee naar de toekomst én een volgende Erfgoeddag-editie?  

Deze publicatie richt zich tot erfgoedwerkers die mee de schouders zetten onder de eerste editie van de Erfgoedweek. Maar laat dit ook een warme uitnodiging zijn aan iedereen die zin heeft om in de toekomst mee actie(s) te ondernemen en die meer wil inzetten op de samenwerking met onderwijs tout court.

We hopen dat deze publicatie u mag versterken in uw educatieve werking, u inspireert voor een volgende deelname aan de Erfgoedweek (jawel!) en u motiveert om het jonge publiek nog meer dan ooit te betrekken − op Erfgoeddag, maar graag natuurlijk het hele jaar door. 

Feedback en verdere suggesties zijn welkom op het mailadres info@erfgoeddag.be. Meer informatie over FARO of Erfgoeddag leest u hier

Sectoren
Onderwijs en vorming
Vrije tags
erfgoeddag
Trefwoorden
Erfgoededucatie
Auteur(s)
Eva Begine, Michelle Van Meerhaeghe
Jaartal
2022
PDF bijlagen