Erfgoeddag maakt school! Inspiratiebrochure Erfgoeddag 2022

Erfgoeddag 2022 wordt een heel bijzondere aflevering. Met de roepnaam Erfgoeddag maakt school! belicht Erfgoeddag het erfgoed van het schoolleven en -verleden. Deze editie zal evenwel anders zijn dan alle voorgaande.

  • Op zondag 24 april vindt de ‘klassieke’ Erfgoeddag plaats, en verwachten we het publiek overal te lande.
  • De week erna, van maandag 25 tot en met vrijdag 29 april 2022, breien we een vervolg aan het publieksevenement, en verschuift de focus naar leerkrachten en leerlingen.

Wat dat concreet betekent en hoe we dat samen kunnen aanpakken, verduidelijken we graag in deze brochure. We nodigden enkele onderwijsexperts en FARO-collega's uit om hun ideeën over (de omgang met) erfgoed en onderwijs neer te schrijven. Daarbovenop reiken we u een reeks concrete pistes en mogelijkheden aan, zowel voor Erfgoeddag als voor de Erfgoeddag-week. Maar er is natuurlijk nog veel meer mogelijk.

We nodigen u uit om van deze Erfgoeddag een topeditie te maken voor jong én oud. Wie weet welke mooie vruchten we na afloop zullen kunnen oogsten?

U kan de brochure onderaan deze pagina downloaden. Ontvangt u graag een papieren exemplaar? Vraag er dan eentje aan via info@erfgoeddag.be.

Auteur(s)
Roel Daenen
Hildegarde Van Genechten
Michelle Van Meerhaeghe
Jaartal
2021