Oscar

Een vat vol kansen!

Wil je je medewerkers en vrijwilligers bedanken voor hun inzet? Wil je hen tonen dat je hun meerwaarde ziet en waardeert? Of wil je de doelen van je vorming in kaart brengen? FARO presenteert: Oscar!

Oscar is een online systeem dat kennis, vaardigheden en attitudes zichtbaar maakt. Dit geldt zowel voor vrijwillig engagement als voor vorming. Steunpunt Jeugd en Socius werken al jaren succesvol met Oscar en FARO wil nu dit systeem ook invoeren in de cultureel-erfgoedsector.

Oscar-documenten maken de verworven competenties zichtbaar. Het is een eenvoudige, duurzame en tevens erg efficiënte blijk van waardering voor de inzet van je mensen en de competenties waar ze aan werken tijdens een vorming.

Bovendien helpt Oscar je team om meer in competenties  te denken. Dat gebeurt onder meer door concrete doelstellingen te formuleren voor vormingen, maar ook door stil te staan bij je vrijwilligersbeleid.

Een superhandige online tool

De organisatie krijgt een persoonlijke login op www.oscaronline.be. Met deze tool kun je als organisatie de competentiedocumenten opmaken. Hiervoor kan je gebruik maken van de competentiedatabank van Oscar.

Iedere individuele gebruiker verzamelt zijn of haar competentiedocumenten online. Door competentiedocumenten te verzamelen bouwt iedereen een online portfolio uit. Handig, want zo raak je nooit meer documenten kwijt.

Nog een voordeel? Werken met Oscar is gratis. Je vindt alle informatie over Oscar op www.oscaronline.be.

Klaar om Oscar te leren kennen?

FARO wil jou als erfgoedwerker zo goed mogelijk ondersteunen bij het gebruik van Oscar.

Heel concreet bieden we een korte Oscar-introductie aan via een persoonlijk gesprek. Hier bekijken we samen hoe we Oscar op maat van jouw organisatie kunnen inpassen. Nadien organiseren we een praktische vorming rond het formuleren van competenties en de werking van het online systeem.

Geïnteresseerd? Neem dan zeker contact op met Jacqueline van Leeuwen of Silke Theuwissen op +32 (0)2 213 10 60 of via jacqueline.vanleeuwen@faronet.be / silke.theuwissen@faronet.be