Vlieg bezorgt kinderen een culturele zomer

Campagnebeeld VliegVlieg, hèt cultuurlabel voor kinderen van CultuurNet Vlaanderen, organiseert voor de vierde keer op rij een Zomeractie. De vorige actie bracht maar liefst 7.500 kinderen op de been. Dit jaar viert Vlieg feest en iedereen mag meefeesten. Van 1 juli tot en met 31 augustus 2009 kunnen kinderen en gezinnen terecht in tal van cultuurhuizen en in de winkels van Standaard Boekhandel voor een stevige portie cultureel feestgedruis. Meer dan 200 cultuurhuizen, gaande van bibliotheken, musea, cultuurcentra, stads- en toeristische diensten tot festivals en jeugdhuizen, organiseren een activiteit.

Ook gebeten door de feestmicrobe? Surf dan vliegensvlug naar de website Vlieg Feest! en ontdek er alle ‘Vlieg feest!’-activiteiten. Iedere deelnemer ontvangt een Vliegmagneet en maakt bovendien kans op superleuke prijzen waaronder een volledig ingerichte kidsLAB kinderkamer.

Een greep uit de geplande activiteiten:

  • Speurtocht in de expo ‘In her shoes’ in het Hasseltse Modemuseum (doorlopend)
  • Gekke letters ontwerpen in het Antwerpse Museum Plantin-Moretus/Prentenkabinet (doorlopend). 
  • Ook de bibs feesten mee. Je kan er meedoen aan een speurtocht met zoekplaten van illustrator Pieter Van Eenoge en nog veel meer. De Bib en Jeugddienst van Wijnegem organiseren bijvoorbeeld een hele resem kinderfeesten gaande van een Regenboogfeest tot een Waterfeest.     

Alles over Vlieg Feest! met o.a. een uitgebreide kalender en wekelijks nieuwe uit-tips.