Verhalentafel: Expo '58

Nog tot en met 28 december reist de 'Verhalentafel: Expo '58' doorheen Vlaanderen.

Dit is het eindresultaat van een project, op initatief van de Vlaamse Gemeenschap, Departement CJSM, dat de bedoeling heeft e-cultuur via nieuwe applicaties en werkvormen te introduceren: "In het kader van de beleidsvoorbereiding rond e-cultuur, investeert het Departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media in een aantal demonstratie- en leertrajecten, dit als continuering en concretisering van de publicatie ‘E-cultuur. Bouwstenen voor praktijk en beleid’. Eén van deze leertrajecten wil de thematiek behandelen van de mogelijkheden van ICT voor educatie, vaardigheden en sociale cohesie en inclusie, en dit specifiek voor de doelgroep ouderen."

De 'Verhalentafel' is een project van FedOS vzw in samenwerking met S-Plus en met FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed en het steunpunt SOCIUS, en wordt ondersteund door de Vlaamse Gemeenschap, Departement Cultuur Jeugd Sport en Media.

Het project Expo '58: Back to the future' (http://www.expo58.eu) leverde de content over Expo '58 voor de verhalentafel toe.

Wat is de 'Verhalentafel'?
De 'Verhalentafel' is een houten tafel, die plaats biedt aan zes personen en beeld- en geluidsfragmenten van Expo ’58 afspeelt. Via twee gemakkelijk te bedienen knoppen, kan men zelf bepalen welke fragmenten men afspeelt en/of beluistert. De bedoeling van dit alles is herinneringen aan Expo ’58 op te halen en deze te delen met de andere personen aan de tafel. Doelpubliek zijn vooral ouderen.

Het idee komt uit Nederland (Waag Society, Amsterdam).

Meer info: http://www.verhalentafel.nl/

Agenda
Het volledige reisschema van de 'Verhalentafel' vindt u op de website van FedOS, Federatie Onafhankelijke Senioren waar u zich ook kan inschrijven.

De 'Verhalentafel' is voor iedereen toegankelijk, ook voor niet-leden van FedOS. Afdelingen van FedOS die op een andere dag dan de vermelde FedOS-dagen willen deelnemen, zijn steeds welkom. Geef hiervoor een seintje op info@fedos.be