Thema, datum en locatie Groot Onderhoud III bekend | Save the date

Logo Groot Onderhoud III

Noteer alvast vrijdag 25 oktober 2013, Concertgebouw Brugge in uw agenda. U bent dan van harte welkom op de derde editie van het Groot Onderhoud, het jaarlijkse treffen van de cultureel-erfgoedsector. Vanuit de vaststelling dat cultureel erfgoed een belangrijke bijdrage levert tot de toeristische aantrekkingskracht van Vlaanderen, houden we tijdens dit Groot Onderhoud de relatie tussen toerisme en cultureel erfgoed tegen het licht.

We gaan nadenken en debatteren over vragen als: hoe kunnen we de toeristische logica verzoenen met onze culturele rol? Hoe kan de cultureel-erfgoedsector bijdragen tot de (ecologische en maatschappelijke) duurzaamheid van het toerisme? Hoe bereiken we nieuwe (internationale) publieksgroepen en waarmee moet dan zoal rekening gehouden worden, vanuit o.a. communicatief en ethisch standpunt? Heel veel stof tot discussie met andere woorden. En zoals de voorbije jaren reikt de minister van Cultuur op het einde van het Groot Onderhoud de Prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor cultureel erfgoed uit. U ziet het, redenen genoeg om deze afspraak nu al in te schrijven! We rekenen alvast op uw aanwezigheid dan.

Een impressie van het druk bijgewoonde tweede Groot Onderhoud, op 25 oktober 2012 in het Brusselse Paleis der Academiƫn, leest u in het maartnummer van faro | tijdschrift over cultureel erfgoed.

Meer details over het programma en de inschrijvingsmodaliteiten vindt u binnenkort op onze website. U vindt er spoedig ook de verslagen van alle themasessies van het tweede Groot Onderhoud, dat handelde over de valorisatie van collecties. We houden u op de hoogte!

Het Groot Onderhoud is een organisatie van FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed i.s.m. de adviescommissie cultureel erfgoed en met steun van Musea Brugge, Concertgebouw Brugge en de Vlaamse overheid.
 

Evenement
Het Groot Onderhoud