Neem deel aan het uitwisselingsprogramma voor jonge museumprofessionals

Bent u jonger dan 35 jaar, werkt u in de museumsector of begint u er binnenkort te werken? Dan komt u in aanmerking voor de editie 2014 van het Frans-Duits-Belgische museale uitwisselingsprogramma voor jonge professionals. Dit programma wordt georganiseerd door de Brusselse Museumraad, samen met de Frans-Duitse Jeugddienst, de Direction Générale des Patrimoines en de Stiftung Haus der Geschichte der Bundesrepublik.

Het programma omhelst een inleidend seminarie (Bonn, 10 en 11 februari 2014), een voorbereidende culturele en taalcursus (Bonn en Straatsburg, van 12 tot 28 februari 2014), een professioneel verblijf van 2 maanden in een Frans museum (van 3 maart tot en met 25 april 2014) en een afsluitend seminarie (Parijs, 28 en 29 april 2014). Dit programma wordt (voor wat de Belgische kandidaten betreft) gefinancierd door het Europese programma voor mobiliteit Leonardo da Vinci.

Het programma richt zich tot Nederlandstalige en Franstalige jongeren (max. 35 jaar), met een universitair diploma, die in een Belgisch museum werken (of er binnenkort aan de slag gaan), en die graag meer kennis en ervaring willen opdoen binnen Franse of Duitse musea.

Meer informatie vindt u in bijlage.

De kandidaturen worden verwacht voor 18 oktober 2013.