Museum van Elsene en Ecole de Théâtre Lassaad ontvangen eerste Museum Night Fever Awards

Museum Elsene. Foto: Dieter Telemans

De Museum Night Fever Awards, die dit jaar voor het eerst worden uitgereikt, zijn een beloning voor de inzet en creativiteit van musea én jongerenpartners. De juryprijs 2012 wordt toegekend aan het Museum van Elsene. In het kader van de tentoonstelling rond Jules Chéret werd het hele museum ondergedompeld in een burleske fin-de-sièclesfeer.

De jury had bijzondere lof voor het gevarieerde, originele programma, waar stijlen en disciplines (slam en poëzie, breakdance en belle époque ...) op een creatieve manier met elkaar werden gecombineerd. Ook de wijze waarop met jongeren werd samengewerkt en het gezellige, uitnodigende onthaal werden als zeer positief beoordeeld. “Dé verrassing van Museum Night Fever, die je op een nieuwe manier liet kijken naar het werk en de tijdsgeest van Jules Chéret!”

Voor de publieksprijs 2012 brachten 427 bezoekers hun stem uit. Winnaar werd de Brusselse Ecole de Théâtre Lassaad, die met hun barokke performances de bezoekers inwijdden in de beeldentaal van Rubens. Hun dans- en theaterperformances werden opgevoerd in de indrukwekkende Rubenszaal van het Museum voor Oude Kunst (Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België).

De juryprijs ter waarde van 2.000 euro gaat naar het museum dat er het best in slaagt om zijn collecties op een vernieuwende, aantrekkelijke en jonge manier te presenteren aan de bezoekers; de publieksprijs ter waarde van 1.000 euro bekroont de animatie, performance of workshop die het meest in de smaak is gevallen bij het publiek.

Museum Night Fever, de Nacht van de Brusselse Musea, vond plaats op 3 maart en lokte meer dan 14.000 bezoekers naar 24 Brusselse musea. Met dit evenement wil de Brusselse Museumraad jongeren opnieuw naar de musea brengen, aan de hand van een vernieuwend, jong en multidisciplinair programma.

Illustratie: Museum Elsene, foto: Dieter Telemans

Bron: persbericht Brusselse Museumraad

 

 

Evenement
Museum Night Fever