faro | tijdschrift over cultureel erfgoed: minister Joke Schauvliege geeft toelichting bij beleidsvisie Immaterieel Cultureel Erfgoed

Cover faro, nr. 4, 2010

Het decembernummer van faro is nagenoeg volledig gewijd aan het beleid en de praktijk van safeguarding van immaterieel cultureel erfgoed. In 2006 ratificeerde Vlaanderen de UNESCO-conventie ter bescherming van het immaterieel cultureel erfgoed. Sinds 2008 is er een Inventaris Vlaanderen met ondertussen negentien elementen immaterieel cultureel erfgoed en heeft Vlaanderen zes elementen immaterieel cultureel erfgoed op de UNESCO Representatieve Lijst van het Immaterieel Cultureel Erfgoed van de Mensheid. Een beleid voor immaterieel cultureel erfgoed bestaat echter niet alleen uit lijsten en registers. In faro | tijdschrift over cultureel erfgoed geeft Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege toelichting bij haar beleidsvisie Immaterieel Cultureel Erfgoed.

Naast de visienota vindt u in het jongste faro-nummer ook twee artikels van Marc Jacobs waarin hij dieper ingaat op de UNESCO-conventie van 2003 en de operationele richtlijnen van 2010. Paul Catteeuw belicht de begrafenisrituelen van de Toraja's in Sulawesi waarbij hedendaags toerisme geconfronteerd wordt met een eeuwenoude cultuur in evolutie. Een artikel over binnenlandse plaatsnamen in het buitenland als sporen van onze migratiegeschiedenis door Fons Feyaerts sluit het nummer af.

Nog geen faro-abonnee? Een jaarabonnement op faro | tijdschirft over cultureel erfgoed kost voor Belgische abonnees slechts 12,50 euro. U kunt een abonnement nemen door het invullen van het invulformulier op deze website. U betaalt na ontvangst van de factuur.