Keynotesprekers Groot Onderhoud bekend | Schrijf nu in!

Logo Groot Onderhoud 2012, valoriseer uw collecties

FARO brengt twee van Nederlands meest inspirerende en vooraanstaande stemmen naar Brussel om te reflecteren over het thema ‘Valoriseer uw collecties!’: Peter en Léontine van Mensch - Meijer.

Léontine Meijer – van Mensch is als docent erfgoedtheorie en beroepsethiek verbonden aan de Reinwardt Academie (Amsterdam). Daarnaast is zij onder meer voorzitter van het ICOM International Committee for Collecting. Peter van Mensch is gasthoogleraar museologie bij de Universiteit van Bergamo (Italië). Daarnaast is hij lid van het Ethics Committee van ICOM. Hun duopresentatie neemt de recente publicaties en beleidsontwikkelingen over collectievorming in Vlaanderen als uitgangspunt. Een deel van de activiteiten van Peter en Léontine Van Mensch - Meijer is ondergebracht bij ICOM en Mensch Museological Consulting, een adviesbureau dat wil bijdragen aan de gedachtevorming rond collectie-ontwikkeling.


Bent u al ingeschreven?
U vindt het volledige programma van het Groot Onderhoud in de FARO-kalender, waar u zich ook kan inschrijven. Na de keynotes heeft u de keuze uit een waaier van acht inspirerende en interactieve sessies. Aansluitend reikt Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege de Cultuurprijs voor Cultureel Erfgoed van de Vlaamse Gemeenschap uit. Ook benieuwd wie dit jaar gelauwerd wordt? Mis dan zeker deze jaarlijkse afspraak met collega’s uit de hele cultureel-erfgoedsector niet! Inschrijven kan nog t/m 10 oktober.

Trefwoorden
Collectiemanagement
Type
Conferentie
Vrije tags
Het Groot Onderhoud
Sectoren
Cultureel-erfgoedsector