EUSTORY | Geschiedeniswedstrijd voor de derde graad

Logo Eustory

In 2011-2012 organiseert het BELvue voor de vijfde maal op rij de geschiedeniswedstrijd EUSTORY. Dit jaar met een nieuw thema: 'Het verhaal van een reiskoffer'.

De mens migreert al zolang de mensheid bestaat. Mensen migreren binnen hun eigen land: van het platteland naar de hoofdstad, van de ene regio naar de andere. Mensen migreren naar andere landen, andere continenten. Mensen migreren uit politieke, economische of sociale noodzaak, uit liefde, of gewoon uit nieuwsgierigheid.
Steeds op zoek naar hetzelfde: een beter of een ander leven. Elke leerling kent allicht in zijn of haar familie, vriendenkring of directe omgeving iemand die migreerde in de brede of de enge betekenis van het woord. Om deel te nemen aan de geschiedeniswedstrijd EUSTORY interviewt de leerling zijn/haar grootouders of generatiegenoten over zijn/haar migratieverhaal, kadert het persoonlijke verhaal in de brede historische context, formuleert een persoonlijke mening en giet het geheel in een originele presentatie.

Om te kunnen deelnemen, moeten de dossiers worden ingediend voor 16 maart 2012. Op 27 juni 2012 worden de winnaars bekend gemaakt. Deelnameformulieren kunnen online worden ingevuld via de website van de Koning Boudewijnstichting (vanaf sept 2011)

De prijzenpot? Zes prijzen voor Nederlandstalige deelnemers: 1 x 1.000 euro en 5 x 500 euro. Ontdek de folder en meer inlichtingen op de website van BELvue.