Etappe bijt zich vast in het wielererfgoed

Cover Etappe

Nog tot zondag 21 juli zetten de renners tijdens de honderdste Ronde van Frankrijk hun tanden in de Mont Ventoux, Alpe-d'Huez of de Champs-Elysées. Wie zich voor, tijdens of na de live-uitzendingen van de Tour graag verdiept in nog meer wielerheroïek, kan daarvoor terecht in Etappe, het magazine van het Nationaal Wielermuseum (WieMu).

Etappe, een buitenbeentje zowel tussen de wielermagazines als tussen de museumtijdschriften, focust op de historiek van de Vlaamse en Belgische wielercultuur. Het blad maakt daarvoor vooral gebruik van het groot documentatiecentrum en archief van het WieMu.

Ondertussen zijn er twee nummers van Etappe verschenen. Het eerste nummer brengt het verhaal van de Tour en haar Belgische Tourwinnaars. Eddy Merckx en Lucien Van Impe uiteraard, maar ook Odiel Defraeye, Philippe Thys, Firmin Lambot en Léon Scieur. Nummer twee focust dit jaar op 100 jaar Ronde van Vlaanderen en 100 jaar Flandriens. Beide nummers zijn te verkrijgen bij het WieMu, het meest recente nummer vindt u ook in de dagbladhandel.