DISH 2011 | Call for proposals

DISH 2011

Van 6 t/m 9 december 2011 organiseren Erfgoed Nederland en DEN de conferentie DISH2011 in Rotterdam. Voor deze conferentie zoeken de organisatoren  bijdragen van professionals en vernieuwers in de erfgoedsector. Wie een goed voorstel heeft voor een lezing, workshop, debat, discussie of netwerkactiviteit kan zijn of haar idee indienen via de website van DISH 2011.

De enige eis die gesteld wordt, is dat het voorstel betrekking moet hebben op een van de vier conferentiethema's en dient in te gaan op de strategische aspecten van de vier thema's. Heeft u een uniek idee of voorstel dat buiten deze thema's valt? Stuur dan een email naar de organisatie via dish2011@erfgoednederland.nl.

Digital Strategies for Heritage (DISH) is een tweejaarlijkse internationale conferentie over digitaal erfgoed en de strategieën die erfgoedinstellingen toepassen. Onder invloed van de snelle digitalisering in de maatschappij worden erfgoedinstellingen gedwongen om strategische keuzes te maken omtrent hun activiteiten en diensten. Sleutelwoorden voor de conferentie zijn inspiratie, kennis, vaardigheden en netwerken.

De thema's:

  • Business for heritage | Een zakelijker benadering van erfgoed wordt steeds belangrijker, nu de sector gestimuleerd wordt om cultureel ondernemerschap te ontwikkelen. Dit thema biedt inspiratie en instrumenten aan het management om haar ondernemersvaardigheden te ontwikkelen. Hoe lever je waarde aan de maatschappij?
  • Crowdsourcing and co-creation | De samenleving krijgt steeds meer invloed op het beleid van de instellingen en de producten en diensten die zij leveren. Het managen van kennis wordt net zo belangrijk als het managen van collecties. Hoe manage je de crowd in een netwerksamenleving?
  • Institutional change | De maatschappij digitaliseert in hoog tempo. Het publiek verwacht van een instellingen dat zij net zo actief op het Internet is als zij zelf. Hoe kunnen instellingen zich toerusten voor nieuwe taken, die een gevolg zijn van deze verschuiving van het fysieke naar het digitale domein? Hoe kun je succesvol inspelen op deze veranderingen?
  • Building a new public space | Instellingen ervaren vaak een spanning tussen de wensen van beleidsmakers en de wensen van het publiek. Strategieën zouden op gebruikers gericht moeten zijn, maar zijn in de praktijk vaak gebaseerd op beleidsdoelstellingen. De complexe relatie tussen beleidsontwikkeling op Europees en nationaal niveau en de digitale strategieën van de instellingen is een belangrijk onderwerp op DISH2011. De Europese beleidsdoelstellingen zijn een belangrijke factor, maar dienen deze voldoende de belangen van de instellingen?

Voor meer informatie kunt u terecht op de conferentiewebsite.

Als uw voorstel geaccepteerd wordt, maakt het deel uit van het programma op 7 en 8 december 2011.

Bron: Erfgoed Nederland