DigiGIDS wijst u de weg door uw digitaal archief

DigiGIDS, detail cover

Op de website van het AMVB (Archief en Museum voor Vlaams leven te Brussel) vindt u sinds kort twee handleidingen vol met praktische, realistische en zo goedkoop mogelijke oplossingen voor problemen als het eenvoudig ordenen en snel terugvinden van bestanden, het maken van veiligheidskopieën en het bewaren van e-mail.

DigiGIDS@work wil kleine organisaties sensibiliseren en motiveren om bewust om te gaan met hun digitale documenten, zodat ze voldoen aan de wetgeving en de werklast kunnen verlichten.

DigiGIDS@home is gericht op thuisgebruik, om persoonlijke bestanden met een juridische of emotionele waarde voor een lange(re) periode te bewaren.

Iedereen bepaalt met de DigiGIDS zelf - afhankelijk van personeel, tijd en middelen - welke aanpassingen nodig en/of mogelijk zijn.

Aan de handleiding DigiGIDS wordt ook een workshop gekoppeld, waarin de basisprincipes worden uiteengezet. De volgende vorming wordt gespreid over vier avonden:

  • di 25/9: Welke risico’s bedreigen digitale bestanden?
  • di 9/10: Basisprincipes voor het ordenen van mappen en bestanden
  • di 23/10: Technische mogelijkheden van software en hardware
  • di 6/11: Welke concrete stappen kan je zetten in jouw situatie?


De vorming vindt plaats in de leeszaal van het AMVB, Arduinkaai 28 in Brussel van 18.30 tot 20.30 uur. De vorming is volledig gratis. Inschrijven is mogelijk via digigids@amvb.be of +32 (0)2 209 06 03 (tot 23 september). Vermeld specifieke vragen bij de inschrijving; men besteedt hier graag aandacht aan.

digitaal archiveren