Cultuurprijzen Vlaanderen 2007

Op maandag 4 februari 2008 werden in deSingel in Antwerpen de Cultuurprijzen Vlaanderen 2007 uitgereikt. Met de Cultuurprijzen bekroonde de Vlaamse Gemeenschap voor de vijfde keer organisaties of personen die met hun artistieke activiteiten of opmerkelijke prestaties kleur gaven aan het cultuurleven in Vlaanderen.

In elf verschillende cultuurdisciplines werden personen en organisaties gelauwerd. De belangrijkste prijs, in de categorie Algemene Culturele Verdienste, ging naar het kunstencentrum Vooruit in Gent.

In de categorie 'erfgoed' ging de Cultuurprijs naar Sylvia Van Peteghem, hoofd van de Gentse universiteitsbibliotheek. In 2007 startte de bibliotheek een samenwerking met Google en schaarde ze zich achter de redding van de Boekentoren.

Voor het eerst kreeg elke laureaat een Cultuurprijzen Award, een beeld van kunstenaar Johan Tahon. Daarbovenop ontvingen de winnaars elk een geldprijs t.w.v. 12.500 euro. Uitzondering hierop vormt de prijs voor Algemene Culturele Verdienste (20.000 euro).

Ook het publiek kreeg de kans om, dankzij de Publieksprijs van Klara en Canvas, een stem uit te brengen. Winnaar werd Open Kamp, een initiatief van Scouts en Gidsen Vlaanderen dat kampen organiseert voor maatschappelijk kwetsbare jongeren.

Alle info over de Cultuurprijzen Vlaanderen 2007, de laureaten, de publieksprijs en de samenstelling van de verschillende jury's is te vinden op de website www.cultuurprijzen.be.
Evenement
cultuurprijzen