Cultuurkuur.be slaat brug tussen onderwijs en cultuur

Cultuurkuur.be

Met Cultuurkuur.be hebben het onderwijs en de cultuursector er een nieuwe datingsite bij. Culturele organisaties kunnen via Cultuurkuur.be rechtstreeks in contact treden met leerkrachten. Omgekeerd kunnen leerkrachten op een snelle manier zoeken in het aanbod van cultuureducatieve activiteiten die inspelen op specifieke thema’s en leerdoelen.

Cultuurkuur.be is een coproductie tussen CANON Cultuurcel en CultuurNet Vlaanderen en past binnen een ruimer samenwerkingsverband tussen de beleidsdomeinen Onderwijs en Cultuur. Al in 2012 wezen ministers Pascal Smet en Joke Schauvliege op de sterke fragmentatie van informatie over het cultuureducatieve aanbod in hun collectieve conceptnota Groeien in cultuur. Dit nieuw digitaal relatiebureau biedt hierop een pasklaar antwoord.

Via de nieuwe website kunnen leekrachten activiteiten selecteren op regio, leerdoel en onderwijsgraad. Ook contacten leggen met organisatoren in de buurt, op de hoogte blijven van nieuwe initiatieven, specifieke wensen voorstellen en activiteiten boeken behoren tot de mogelijkheden, net als tips en aanbevelingen delen met  andere zoekende collega’s. Culturele organisaties kunnen, net zoals op Facebook, eenvoudig een pagina aanmaken waarop hun scholenaanbod te volgen is.

Win een cultuureducatieve workshop voor uw leerkrachtenteam

In het kader van de feestelijke lancering van cultuurkuur.be geeft CANON Cultuurcel vijfentwintig workshops t.w.v.  250 euro weg voor uw leerkrachtenteam. Daarna kunt u in uw eigen klas aan de slag met een cultuureducatief project op maat van de leerlingen. Neem hier deel aan de wedstrijd voor 30 november. De winnaars worden begin december op de hoogte gebracht via e-mail.