Bib Web Awards bekronen ook projecten cultureel-erfgoedsector

Op 8 december 2014 reikte de Bibliotheekschool van Gent voor de derde keer de Bib Web Awards uit voor verdienstelijke websites en -toepassingen binnen de Vlaamse bibliotheek-, documentatie-, en informatiesector.

Verdeeld over verschillende categorieën werd telkens een gouden, zilveren en bronzen winnaar aangeduid. Daarnaast waren er enkele speciale prijzen. Onder hen ook enkele projecten uit het cultureel-erfgoedveld.

  • Stadsarchief Ieper en Universiteitsarchief VUB eindigden respectievelijk op de eerste en derde plaats in de categorie 'E-talage'.
  • Tijd voor 80 (Studio Alijn) en De Groote Oorlog in Antwerpen (Felixarchief) behaalden de tweede en derde plaats in de categorie 'Iedereen doet mee'.  'Tijd voor 80' werd bovendien ook nog eens bekroond met de Prijs van de Vakjury 2014.
  • De Prijs van de Bibliotheekschool 2014 ging naar Boekensteun, het innovatief crowdfundingplatform van de Vlaamse Erfgoedbibliotheek.


Meer informatie vindt u, samen met een volledige lijst van winnaars per categorie en laureaten van de speciale prijzen, op de blog van Bib Web Awards.