Zelfevaluatietool Digitale Maturiteit | Workshop

Is uw organisatie aangepast aan de digitale realiteit? U kunt het ontdekken met behulp van de Zelfevaluatietool Digitale Maturiteit die meemoo op vraag van het Departement Cultuur, Jeugd en Media ontwikkelde. Tijdens de workshop op 9 november helpt meemoo u op weg met deze tool en leert u de digitale maturiteit van uw organisatie in te schatten.

Programma

  • Introductie tot de Zelfevaluatietool Digitale Maturiteit.
  • Gezamenlijke invulsessie. Samen met alle deelnemers interpreteert u de verschillende stellingen over digitale maturiteit. Wilt u weten of uw zelfinschatting realistisch is? U kunt hierover onderling van gedachten wisselen met de andere deelnemers. Er is ook ruimschoots de tijd om al uw vragen te beantwoorden.
  • Benchmarking: hoe kunt u uw score vergelijken met die van andere organisaties, rekening houdend met parameters zoals de sector, het personeel (VTE’s), het startjaar en het werkingsbudget?

De workshop vindt plaats op dinsdag 9 november van 10.00 tot 12.15 uur.

Interessant voor: iedereen die actief is in het brede culturele veld. Denk aan organisaties uit de erfgoed- en kunstensector, bibliotheken, culturele centra, sociaal-artistieke organisaties, steunpunten, ondersteunende organisaties en dergelijke.

Tip! Werkt u voor een collectiebeherende instelling en wilt u naast de digitale maturiteit van uw organisatie ook de digitale duurzaamheid van uw collectie in kaart brengen? Schrijf u dan in voor de workshop Scoremodel Digitale Duurzaamheid, die op dezelfde dag in de namiddag plaatsvindt. Daarover kunt u hier meer lezen.

Praktische info

Begindatum
Locatie
meemoo, Ham 175, 9000 Gent
Meer info

Organisatie: meemoo

Inschrijven kan via de website van meemoo.

Elders op FARO

In de gloednieuwe toolbox 'Erfgoed waarderen' verzamelen we voor u alle informatie die u nodig heeft om een waardering tot ...
Goed nieuws voor wie verantwoordelijk is voor de educatieve werking van een museum, archief, erfgoedbibliotheek of erfgoedcel, want via Erfgoedwijs.be ...
Hebt u een vraag over uw dagelijkse erfgoedpraktijk? Het antwoord vindt u in FARO’s Erfgoedwijzer. Daarin wijzen we u de ...