Workshops duurzaam digitaal beheren voor kunstenaars en kunstenorganisaties

Op dinsdag 18 december 2018 en vrijdag 11 januari 2019 organiseert PACKED vzw twee gratis workshops over duurzaam digitaal beheren voor kunstenaars en kunstenorganisaties. De vorming legt uit voor welke uitdagingen je staat wanneer je digitale documenten en bestanden op korte en lange termijn wil bewaren en welke strategieën je daarbij kunt volgen.

De vorming houdt twee workshops van een halve dag in: 

  • De eerste sessie (18 december 2018, 9.30 - 12.30 uur) geeft je de basisprincipes mee van duurzaam en digitaal archiveren. Wat is digitaal? Wat is duurzaam? En wat is digitaal duurzaam preserveren? Op het einde van de eerste sessie krijg je de opdracht om een aantal knelpunten voor jouw werking of organisatie te bekijken en uit te werken.
  • In de tweede sessie (11 januari 2019, 9.30 - 12.30 uur) gaan we verder in op je vragen en problemen en zoeken we samen naar scenario's en strategieën om die uitdagingen aan te pakken. 

Praktische info

Begindatum
Locatie
Rosas, Van Volxemlaan 164, 1190 Brussel
Prijs
Gratis
Meer info

De workshop is gratis, maar plaatsen zijn beperkt. Inschrijven kan door een mail te sturen naar nastasia@packed.be.

Elders op FARO

Doet u graag mee aan Erfgoeddag, heeft u zelfs al een idee maar weet u niet hoe u uw activiteit ...
Kent u hem al, de nieuwe versie van de ErfgoedApp? Op basis van feedback van gebruikers en contentmakers werd de ...
In de gloednieuwe toolbox 'Erfgoed waarderen' verzamelen we voor u alle informatie die u nodig heeft om een waardering tot ...