Workshop Transkribus

Op maandag 22 april vindt in het Rijksarchief te Antwerpen een fysieke hands-on workshop plaats over het gebruik van de AI tool Transkribus voor het automatisch transcriberen van middeleeuwse en vroeg-moderne handschriften. De sessie richt zich op nieuwe of beginnende gebruikers van Transkribus die de mogelijkheden van deze tool willen verkennen, en een inleiding willen in het praktische gebruik ervan. 

Deze workshop is de eerste sessie van een driedelige seminariereeks rond  Transkribus die het Ghent Centre for Digital Humanities—Clariah-VL organiseert samen met de Vlaamse Erfgoedbibliotheken, de Werkgroep ‘Schrift en Schriftdragers’ (SSNM), het Henri Pirenne Instituut voor Middeleeuwse Studies (Gent) en de Vlaamse Werkgroep Mediëvistiek.

Programma 

13.30 uur: Ontvangst

14.00 uur: Transkribusworkshop onder leiding van Annemieke Romein (Transkribus-ReadCoop/Huygens Instituut)

17.00 uur: Einde

Deelnemers brengen hun eigen laptop mee en registreren zich op voorhand als gebruiker op de Transkribus-website.

Save the date

De twee volgende sessies zijn online webinars. In het eerste online webinar, dat plaatsvindt op woensdag 15 mei (10.00 - 12.00 uur), stellen vijf sprekers casestudies van het gebruik van Transkribus voor. De tweede online sessie vindt plaats in het najaar (september of oktober). Transkribusspecialisten gaan dan in op vragen, problemen en ideeën van de deelnemers. 

Praktische info

Begindatum
Locatie
Rijksarchief te Antwerpen, Door Verstraeteplaats 5, 2018 Antwerpen
Prijs
Gratis
Deelnemers
Max. 30 deelnemers
Meer info

Inschrijven kan via het online inschrijvingsformulier.

Elders op FARO

faro | tijdschrift over cultureel erfgoed is het tijdschrift van FARO, het Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed. “The past is a strange
Waarom worden musea geregeld geviseerd door klimaatactivisten? Deze eerste FARO-podcast gaat op zoek naar antwoorden op de (complexe) vraag hoe ...
Oehoe, de mascotte van ErfgoedApp, nodigt kinderen en families uit om samen op pad te gaan. Laat u Oehoe ook ...