Workshop Scoremodel Digitale Duurzaamheid

Hoe duurzaam springt u om met het beheer van de digitale collectie van uw organisatie? Met het Scoremodel Digitale Duurzaamheid komt u er aan de hand van een uitgebreide vragenlijst achter. Loopt u ergens vast? Op 9 november helpt meemoo u een evaluatie te maken van uw organisatie en haar technische infrastructuur.

Digitale duurzaamheid is een erg complex gegeven. Naast tools en een technische infrastructuur waarmee u uw digitale collectie beheert, moet u ook de nodige kennis en vaardigheden in huis hebben voor het preserveren van deze collectie, en een duidelijk beleid. In het Scoremodel Digitale Duurzaamheid peilen we in totaal naar zeven aspecten die de duurzaamheid van je collectie bepalen. Ontdek de zeven clusters.

Het Scoremodel, ontwikkeld in samenwerking met DEN en NDE, probeert de brede waaier aan facetten te bevragen in één checklist. Aan de hand van 56 vragen onderverdeeld in zeven clusters kunnen collectiebeheerders hun bewaarinfrastructuur toetsen aan de eisen van een Trusted Digital Repository. Op basis van de resultaten van de test kunt u van start gaan met het actualiseren van een actieplan om de duurzame bewaring van en toegang tot uw digitale collectie te verbeteren.

De workshop vindt plaats op 9 november van 13.00 tot 15.00 uur.

Deze workshop is bedoeld voor collectiebeheerders die digitale objecten bewaren in hun collectie. Wilt u naast de digitale duurzaamheid van uw collectie ook inschatten waar uw organisatie staat op vlak van digitale maturiteit? Volg dan ook de workshop over de Zelfevaluatietool Digitale Maturiteit, op dezelfde dag, in de voormiddag. Lees er hier meer over.

Praktische info

Begindatum
Locatie
meemoo, Ham 175, 9000 Gent
Meer info

Organisatie: meemoo

Inschrijven kan via de website van meemoo.

Elders op FARO

Of u nu actief bent in de cultureel-erfgoedsector of in aanverwante sectoren, vanuit wetenschappelijk oogpunt of gewoon vanuit interesse onderzoek ...
In de nieuwe update van de ErfgoedApp vindt u heel wat verbeteringen, waaronder het gebruik van 3D. Maar dat is ...
faro | tijdschrift over cultureel erfgoed is het tijdschrift van FARO, het Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed. “The past is a strange