Workshop 'Opentheso': een open source thesaurustool

Erfgoedregistratoren beheren niet alleen objecten, maar ook thesauri. Een kwaliteitsvolle thesaurus met een goed opgebouwde hiërarchische structuur, verrijkt met Linked Open Data concepten, vormt een handig hulpmiddel bij het registreren en ontsluiten van een collectie. Het gebruik van een goede, aangepaste tool om dergelijke terminologie optimaal te managen is geen overbodige luxe.

Tijdens deze workshop, die MoMu samen met meemoo organiseert, delen beide partners hun ervaringen met Opentheso, een open source tool waarmee u een thesaurus kan beheren. Het is ook de bedoeling dat u zelf met de Opentheso aan de slag gaat en uw eigen thesaurus creëert, aligneert en exporteert.

Programma

13.00 uur: (optioneel) Rondleiding in de nieuwe ‘Mirror Mirror’ expo

14.00 uur: Verwelkoming en introductie

14.10 uur: Theoretisch gedeelte met o.a. een overzicht van de functionaliteiten van de tool en een praktijkvoorbeeld (TAG-project)

15.00 uur: Pauze

15.15 uur: Hands-on gedeelte waarin de deelnemers de belangrijkste functionaliteiten van Opentheso uitproberen

16.55 uur: Afronding en evaluatie

17.00 uur: Drankje aangeboden door MoMu

Praktische info

Begindatum
Locatie
MoMu, Nationalestraat 28, 2000 Antwerpen
Prijs
Gratis
Meer info

Inschrijven kan via deze link.

Elders op FARO

faro | tijdschrift over cultureel erfgoed is het tijdschrift van FARO, het Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed. “The past is a strange
Doe zoals Anneleen van Lommel van Erfgoed Noorderkempen en deel uw lesidee via Erfgoedwijs.be, een deelsite van KlasCement. Hoe? Op ...
In 2023 richt Erfgoeddag de schijnwerpers op onze mededieren. Inspiratie voor uw activiteitenaanbod vindt u in een handige inspiratiebrochure.