Workshop ErfgoedApp, augmented reality en ErfgoedBeacons | Juni 2020

BELANGRIJKE UPDATE

Deze vorming werd geannuleerd in het kader van de preventieve coronamaatregelen. Inschrijven voor deze workshop is dus niet meer mogelijk. 

In afwachting van een nieuwe workshop kunt u terecht in de online ErfgoedApp DIY. Daar vindt u tal van tutorials en handleidingen om van start te kunnen gaan met de ErfgoedApp.

Meer informatie over wat FARO doet tegen de verdere verspreiding van het COVID-19-virus vindt u op deze webpagina.


Tijdens deze workshop leert u wat iBeacons zijn, hoe ze werken en waarvoor u ze kan gebruiken. We bekijken ook de mogelijkheden van augmented reality en leren hoe u audiovisuele content kan gebruiken in de ErfgoedApp. Tot slot leert u hoe u een erfgoedroute of wandeling met POI’s (points of interest) kan maken.

Daarna gaat u zelf aan de slag en creëert u audiovisuele inhoud die u onmiddellijk kan raadplegen en testen via de ErfgoedApp. U leert hoe u een scenario (spel, tour ...) kan maken via het  platform van de ErfgoedApp. U gebruikt hiervoor stap voor stap zowel audiovisuele content, augmented reality, gps-punten als iBeacons en leert zo in de praktijk hoe deze technologie werkt en hoe u ze kan gebruiken voor uw erfgoedorganisatie.

Doelgroep: medewerkers van musea, archieven, erfgoedbibliotheken, erfgoedverenigingen, toeristische diensten of erfgoedmedewerkers in een gemeente. Geen specifieke voorkennis vereist.

Tijdstip: 10.00 - 15.30 uur

Wie de basis onder de knie heeft en graag wil verder groeien kan bij dit aanbod terecht.  Inspelend op de actualiteit biedt FARO steeds weer nieuwe gelegenheden om te leren van collega’s uit binnen- en buitenland.  De concrete praktijk van het werken in de erfgoedsector staat hier centraal. 

Praktische info

Begindatum
Locatie
FARO, Priemstraat 51, 1000 Brussel
Lesgevers
Bram Wiercx
Prijs
60 euro inclusief gratis beacon
Deelnemers
Max. 15 deelnemers
Contactpersoon
Adviseur digitaal erfgoed | ICT-manager
T
02 213 10 67

Elders op FARO

We beleven met z'n allen bijzonder vreemde tijden. Veel museum- en erfgoedmedewerkers werken van thuis uit. Daardoor heeft FARO beslist ...
‘Meerstemmigheid’, hoe doet u dat in de praktijk? Museum Detox is een Britse beweging die de koe bij de horens ...
Tijdens het Groot Onderhoud 2019 bogen maar liefst 400 deelnemers zich over het thema 'Meerstemmigheid en conflict'. De meest markante ...