Winterschool 'Ondernemen in cultuur'

De druk om als cultureel ondernemer te opereren is groter dan ooit. Het is een van de fundamenten van het beleid van de cultuurminister waarvoor ook een aangepast instrumentarium werd uitgewerkt. Maar wat betekent dat in de praktijk? Wat doet een cultureel ondernemer anders dan de vroegere leidinggevende in een culturele organisatie? 

Ondernemen gaat veel verder dan ervoor te zorgen dat er meer geld in het laatje komt. Strategisch inzicht koppelen aan kennis is de basis. In deze cursus verruimen we enerzijds het denkkader van de cursisten door hen topics aan te bieden waarin ze zich nadien zelf kunnen verdiepen. Anderzijds reiken we ook kennisverdiepende sessies aan met een stevige dosis juridische en/of financiële informatie. 

Deze winterschool richt zich tot iedereen, actief in de cultuursector, die zich wil verdiepen in de vaardigheden van ondernemerschap. Zowel personen die een organisatie (willen) leiden, als individuen die hun eigen praktijk (verder) willen uitbouwen komen in aanmerking. 

Er is geen specifieke voorkennis nodig. Wel betrokkenheid bij het zakelijk beleid in de cultuursector. En vooral de wil om met kennis van zaken meer verantwoordelijkheid op te nemen.

Programma

In deze vijfdaagse opleiding van 18 tot en met 22 november 2019 krijgt u tien inspirerende sessies door ervaren mensen uit de cultuursector. Een volledig en gedetailleerd overzicht vindt u via deze link

Wild cards
Bent u uitermate geïnteresseerd in het programma en bent u student of jong-afgestudeerd (max. 3 jaar geleden)? Cultuurloket schenkt twee wild cards aan zij die actief willen zijn in de cultuursector. Stuur uw kandidatuur naar christine@cultuurloket.be voor 15 oktober. Onderstreep zeker hoe u de verworven competenties zal inzetten in uw professioneel leven. Ten laatste op 21 oktober krijgt u bericht. 

Praktische info

Begindatum
Locatie
C-Mine, Genk
Prijs
900 euro (btw incl) voor de vijfdaagse opleiding (lunch inbegrepen)
Deelnemers
Max. 20 deelnemers
Meer info

Organisatie en meer info: Cultuurloket vzw

Elders op FARO

faro | tijdschrift over cultureel erfgoed is het tijdschrift van FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed vzw. faro verschijnt viermaal
In de gloednieuwe toolbox 'Erfgoed waarderen' verzamelen we voor u alle informatie die u nodig heeft om een waardering tot ...
De afgelopen maanden presenteerden verschillende organisaties hun nieuwe multimediale tour in de ErfgoedApp. Benieuwd om te ontdekken welke dat zijn?