Wikify Antwerpen!

De Bijzondere Collecties van de Universiteitsbibliotheek Antwerpen en de Bibliotheek van het Ruusbroecgenootschap organiseren op zaterdag 27 april een Wikipedia-schrijfsessie in samenwerking met PACKED VZW en Wikimedia Belgium.

Bedoeling is om tijdens deze sessie artikels te schrijven over 'Antwerpse plaatsen, gebouwen en heiligen'. Er wordt vertrokken vanuit de rijke prentencollecties van het Prentenkabinet van de Universiteit Antwerpen en de Collectie Thijs. De eerste is een collectie van ongeveer 1.350 prenten, geproduceerd tussen de 15e en 21e eeuw, over de geschiedenis en stadsontwikkeling van Antwerpen. De tweede een verzameling van circa 1.100 devotieprenten en -teksten, opnieuw met bijzondere aandacht voor het Antwerpse. Beide collecties werden recent opgeladen naar Wikidata/Wikimedia.

Website Universiteit Antwerpen

Praktische info

Begindatum
Meer info

Inschrijven kan online voor 13 april 2019 via deze link. De inschrijvingsperiode kan vroeger sluiten als het maximum aantal deelnemers wordt bereikt!

Elders op FARO

Of u nu actief bent in de cultureel-erfgoedsector of in aanverwante sectoren, vanuit wetenschappelijk oogpunt of gewoon vanuit interesse onderzoek ...
Welke vakman of -vrouw beroert (nog steeds) uw hart? Van wie kreeg u de kans iets te leren? Grijp deze ...
Kent u hem al, de nieuwe versie van de ErfgoedApp? Op basis van feedback van gebruikers en contentmakers werd de ...