Werkplaats: starttraject borgen van immaterieel erfgoed

Hoe gaat u aan de slag met het borgen van uw traditie(s), rituelen, gewoontes …? In een reeks van vier vormingsmomenten zet Werkplaats immaterieel erfgoed uw erfgoedgemeenschap (verder) op weg. U krijgt inzicht in het beleid en de sector rond immaterieel erfgoed, en u werpt een eerste blik op praktijkgerichte vragen, tips, werkvormen en oplossingen waarmee uw erfgoedgemeenschap nadien zelf verder aan de slag kan gaan.

  • In de eerste twee (online) sessies op 3 en 10 november krijgt u een inleiding in het borgen van immaterieel erfgoed en het huidige Vlaamse beleid. Ook krijgt u praktische handvatten en tools aangereikt. 
  • Met deze handvatten en tools gaat u tijdens de volgende twee (fysieke) workshops op 17 en 24 november aan de slag. Toegepast op uw eigen vragen, noden en context bekijkt Werkplaats immaterieel erfgoed hoe het u verder op weg kan helpen met het bewust borgen van uw immaterieel erfgoed. 

Deze training richt zich tot betrokkenen die zich willen inzetten voor hun immaterieel-erfgoedpraktijk: de erfgoedgemeenschappen die geïnteresseerd zijn in het bewust verder laten leven van hun traditie(s), gewoontes, rituelen … die klaar zijn om bij te leren én om hun handen uit de mouwen te steken! 

Praktisch

  • Elke donderdagavond van november 2022 (3, 10, 17 & 24 november 2022). 
  • De eerste twee sessies (3 en 10 november) vinden online plaats via Zoom, van 19.30 tot 21.00 uur. 
  • De laatste twee (17 en 24 november) sessies vinden fysiek plaats bij Werkplaats immaterieel erfgoed, Tailors Factory, Emile Feronstraat 153, 1060 Sint-Gillis, telkens van 18.00 tot 21.00 uur. 

Praktische info

Begindatum
Locatie
Online, via Zoom; Werkplaats immaterieel erfgoed
Deelnemers
Minimum 2, maximum 3 personen per erfgoedgemeenschap/praktijk. Elke deelnemer schrijft zich individueel in.
Meer info

Organisatie en inschrijven: Werkplaats immaterieel erfgoed

Shana Van Hauwermeiren, Shana@werkplaatsimmaterieelerfgoed.be

 

Elders op FARO

In 2023 richt Erfgoeddag de schijnwerpers op onze mededieren. Inspiratie voor uw activiteitenaanbod vindt u in een handige inspiratiebrochure.
Doe zoals Anneleen van Lommel van Erfgoed Noorderkempen en deel uw lesidee via Erfgoedwijs.be, een deelsite van KlasCement. Hoe? Op ...
Welke contacten bestaan er tussen Vlaamse en Britse cultureel-erfgoedorganisaties? Welke impact heeft de Brexit op die contacten? En welke uitdagingen ...