Werkbezoek ICOM Belgium Flanders ‘De wereld van Bruegel’

In 2019 is het 450 jaar geleden dat Pieter Bruegel de Oude overleed. Via een inspirerend parcours en een interactieve game zet het Openluchtmuseum Bokrijk deze bekende schilder in de kijker.

ICOM Belgium Flanders en het Openluchtmuseum Bokrijk willen museumprofessionals uitnodigen om dit Bruegelparcours te ontdekken en te leren van het traject dat werd afgelegd. Hou 16 oktober dus zeker vrij in uw agenda.

Programma

10.00 uur: Ontvangst met koffie en fris

10.30 uur: Welkom | Sergio Servellon (voorzitter ICOM Vlaanderen)

10.40 uur: De wereld van Bruegel | Liesbeth Kees (directeur Domein Bokrijk)

11.00 uur: Een dynamische wisselwerking tussen inhoud en creativiteit | Panelgesprek met Terenja van Dijk (projectleider ‘De wereld van Bruegel’), Frits Jeuris (kunstenaar), Thomas Laureyssens (toyfoo), dr. Katrien Lichtert (inhoudelijk coördinator ‘De wereld van Bruegel’) en Mieke Versyp (Laika) o.l.v. Hilde Schoefs (conservator Openluchtmuseum Bokrijk)

11.45 uur: Vragen

12.00 uur: Rekwisieten van Bruegel: de rol van realia in het werk van Pieter Bruegel de Oude | Alexandra van Dongen (Museum Boijmans Van Beuningen)

12.20 uur: Vragen

12.30 uur: Lunch

13.30 uur: Geleid en vrij bezoek aan ‘De wereld van Bruegel’

16.00 uur: Koffie en fris

16.30 uur: Reflectie op Bruegel en/in Bokrijk | Peter De Wilde (administrateur-generaal Toerisme Vlaanderen)

17.00 uur: Einde

Praktische info

Begindatum
Locatie
Openluchtmuseum Bokrijk, Bokrijklaan 1, 3600 Genk
Prijs
20 euro voor leden van ICOM Belgium Flanders / 30 euro voor niet-leden. De lunch en koffiepauzes zijn inbegrepen.
Meer info

Het Openluchtmuseum Bokrijk bevindt zich vlakbij het gelijknamige treinstation. Komt u met de wagen? Parkeer dan op de parking van het domein, en laat uw parkingticket aan de onthaalstand valideren om gratis te parkeren.

Inschrijven kan via deze link.

Organisatie: ICOM Belgium Flanders i.s.m. Openluchtmuseum Bokrijk

Elders op FARO

In de gloednieuwe toolbox 'Erfgoed waarderen' verzamelen we voor u alle informatie die u nodig heeft om een waardering tot ...
faro | tijdschrift over cultureel erfgoed is het tijdschrift van FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed vzw. faro verschijnt viermaal
Iedereen weet dat erfgoed het best gedijt als het 'ontsloten' of gebruikt wordt. Dat kan op verschillende manieren. Door er ...