Webinars Winter School for Audiovisual Archiving 2020

Ook dit jaar zijn de presentaties van de drie gastsprekers van de Winter School for Audiovisual Archiving weer voor iedereen online te volgen als live gestreamde webinar. De gastsprekers vertellen over hoe zij binnen hun organisaties omgaan met specifieke uitdagingen op het gebied van preservering. De presentaties duren een uur en zijn in het Engels. 

De gastsprekers zijn Lucy Wales, Jonáš Svatoš en Marjolein Steeman.

Lucy Wales (British Film Institute)

Lucy Wales is bij het BFI als Digital Preservation and Data Manager verantwoordelijk voor het aansturen van het Digital Operations team, de BFI Filmography Diversity Researcher en de planning en implementatie van datacreatie en mediamanagement-workflows voor de Heritage 2022 Video Digitalisation and Diversity Data onderzoeksprojecten.

Jonáš Svatoš (Národní filmový archiv)

Jonáš Svatoš is hoofd van het digitale laboratorium van het Národní filmový archiv. Deze afdeling beheert digitale filmcollecties en is verantwoordelijk voor diensten met betrekking tot de digitalisering van film en andere media. Van oorsprong is hij software engineer en hij richt zich voornamelijk op het implementeren van oplossingen gebaseerd op open standaarden en formats op het gebied van digitale preservering.

Marjolein Steeman (Beeld en Geluid)

Marjolein Steeman werkt aan verschillende projecten op het gebied van preservering en metadata. Zij ontwikkelt en implementeert preserveringsplannen voor nieuwe formaten en archiefdiensten. Marjolein studeerde bestuurlijke informatiekunde aan de VU en was jaren werkzaam als expert op gebied van data-analyse en datamanagement.
 
Wilt u op de hoogte blijven van de toekomstige edities van de Winter School? Vul dan dit formulier.
 
Meer info: winterschool@beeldengeluid.nl.

Praktische info

Begindatum
Lesgevers
Lucy Wales, Jonáš Svatoš en Marjolein Steeman
Meer info

Inschrijven voor de webinars kan via deze link. Hou na inschrijving uw mailbox in de gaten. U ontvangt kort voor aanvang van het webinar een link voor deelname.

Elders op FARO

Of u nu actief bent in de cultureel-erfgoedsector of in aanverwante sectoren, vanuit wetenschappelijk oogpunt of gewoon vanuit interesse onderzoek ...
Tijdens het Groot Onderhoud 2019 bogen maar liefst 400 deelnemers zich over het thema 'Meerstemmigheid en conflict'. De meest markante ...
In de gloednieuwe toolbox 'Erfgoed waarderen' verzamelen we voor u alle informatie die u nodig heeft om een waardering tot ...