Webinar over de datarapporten van de lokale vrijetijdsmonitor

De lokale vrijetijdsmonitor ondersteunt de steden en gemeenten in Vlaanderen met  gegevens over vrije tijd. Werkt u op de cultuur-, jeugd-, sport- of vrijetijdsdienst van een Vlaamse stad of gemeente? Dan kunnen die data u helpen om uw lokale vrijetijdsbeleid te analyseren. Kom dus zeker eens luisteren.

Als u meer zicht wilt krijgen op het vrijetijdsgebeuren in uw stad of gemeente, kunt u een beroep doen op de lokale vrijetijdsmonitor. De data kunnen u ook helpen om bepaalde beleidskeuzes op het vlak van cultuur, jeugd en sport te onderbouwen. 

Vorig jaar stuurden de Vlaamse overheid een bevraging uit naar alle lokale vrijetijdsdiensten in Vlaanderen om data te verzamelen over het lokale vrijetijdsbeleid. Die data zijn ondertussen beschikbaar in een rapporteringstool. Tijdens het webinar duikt het Departement Cultuur, Jeugd en Media in deze tool en leert u hoe u als lokaal bestuur het eigen beleid kunt vergelijken met dat van andere steden en gemeenten. Dat kan uw bestuur motiveren om de eigen sterktes te promoten of om een bepaalde (nieuwe) richting uit te gaan met het cultuur-, jeugd- of sportbeleid. 

Tijdens het webinar krijgt u ook inzicht in enkele dashboards zodat u er later gemakkelijk zelf mee aan de slag kunt.

Voor wie? Voor cultuur-, jeugd-, sport- of vrijetijdsambtenaren van Vlaamse steden en gemeenten. Ook de bevoegde schepenen zijn welkom, net als medewerkers van belanghebbende sectororganisaties. 

Donderdag 7 december 2023, 14.00 - 15.30 uur

Praktische info

Begindatum
Locatie
Online, via MS Teams
Meer info

Elders op FARO

De verkiezingskoorts stijgt zienderogen. Ook vanuit de cultureel-erfgoedsector zijn al verschillende memoranda en inspiratieteksten gepubliceerd. We zetten de oogst van ...
In een nieuw hoofdstuk op de Erfgoedwijzer leert u meer over passief klimatiseren: de relatieve vochtigheid bijsturen met vochtregulerende materialen.
faro | tijdschrift over cultureel erfgoed is het tijdschrift van FARO, het Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed. “The past is a strange