Webinar | Op visite bij ... het Voorlopig Bewind van het Yper Museum

Jongeren actief betrekken bij geschiedenis, kunst, erfgoed, musea kan een hele uitdaging zijn. Toch zijn er heel wat musea die een succesvolle jongerenwerking hebben uitgebouwd. Grote kunstmusea, maar evengoed een stadsmuseum zoals het Yper Museum.

Daar kunnen ze al vier jaar lang rekenen op een supergemotiveerde bende: ‘Het Voorlopig Bewind’. Dat zijn jongeren uit alle Ieperse middelbare scholen die geregeld samenzitten met de educatieve ploeg van het museum en op een ongedwongen manier het jongerenbeleid van het museum helpen bepalen. De jeugdige vinger aan de museumpols!

Deze sessie is er voor alle cultuurwerkers die op zoek zijn naar een manier om jongeren te betrekken bij de werking. U ontdekt de ideeën achter deze jongerenwerking en vertaalt ze naar uw eigen context.

Programma

  • Eerst komen de jongeren zelf aan het woord. Hoe hebben zij hun deelname aan dit project ervaren?
  • Vervolgens krijgt u het eerlijke verhaal van de jongerenwerking van het Yper Museum, live gebracht door Sandrin Coorevits (directeur Yper Museum) en Wouter Sinaeve (deskundige educatieve werking). Welke evolutie heeft het Voorlopig Bewind op 5 jaar tijd doorgemaakt? Wat werkte er (niet) en waarom? Welke lessen neemt het museum zelf mee? Welke tips hebben zij voor andere cultuurhuizen die ook met middelbare scholieren een werking willen uitbouwen?

Organisator publiq voorziet ruimte voor uw vragen, die live in de sessie beantwoord worden. U kunt ideeën uitwisselen met andere deelnemers om inspiratie op te doen voor uw eigen werking.

Praktisch

Maandag 28 mei 2020, 13.30 uur. Duur: 60 à 90 minuten

Deze sessie verloopt digitaal via Zoom. Wie ingeschreven is, krijgt enkele dagen voor het event een mail met praktische instructies. Dit voorjaar experimenteert publiq met online formats voor kwalitatieve kennisevenementen. Daarom kunt u nu uitzonderlijk gratis inschrijven.

Benodigdheden: een computer of ander toestel met internet, webcam en audio/micro.

Praktische info

Begindatum
Locatie
Online sessie
Prijs
Gratis
Meer info

Organisatie en inschrijven: publiq

Elders op FARO

Tijdens het Groot Onderhoud 2019 bogen maar liefst 400 deelnemers zich over het thema 'Meerstemmigheid en conflict'. De meest markante ...
faro | tijdschrift over cultureel erfgoed is het tijdschrift van FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed vzw. faro verschijnt viermaal
Of u nu actief bent in de cultureel-erfgoedsector of in aanverwante sectoren, vanuit wetenschappelijk oogpunt of gewoon vanuit interesse onderzoek ...