Webinar | MamaMito: op zoek naar onze voormoeders

Stamboomonderzoek is vandaag nog veeleer een mannenzaak; uiteraard werd onze familiegeschiedenis ook mee gevormd door vrouwelijke voorouders. Aan de hand van concrete voorbeelden leert u in deze webinar (online vormingssessie) de beginselen van het stamboomonderzoek en een moederlijke stamreeks uit te werken.

Op die manier bent u helemaal klaargestoomd om deel te nemen aan het citizen science project ‘MamaMito’ van Histories vzw, KU Leuven, VUB, meemoo en Familiekunde Vlaanderen.
Dit project wil zo veel mogelijk burgers hun maternale stamreeksen in kaart laten brengen, gecombineerd met DNA-onderzoek. Met het mitochondriaal DNA krijgt immers iedereen genetische informatie die men enkel overerft via moeder. Duik dus in uw familiegeschiedenis op zoek naar uw ‘vergeten’ voormoeders en help hierdoor de wetenschap en de genetica vooruit.

Doelgroep: basisvorming voor starters in stamboomonderzoek (en genetische genealogie). Ter info: u moet geen webinar volgen om deel te kunnen nemen aan MamaMito. MamaMito staat ook open voor gevorderden.

Data

  • Zaterdag 2 mei 2020, 14.00 - 16.00 uur | Volzet
  • Woensdag 10 juni 2020, 10.00 - 12.00 uur

Het webinar duurt maximum anderhalf uur. Aansluitend is er tijd voor vragen. 

Inschrijven is verplicht en kan via dit formulier op de website van Histories. U hoeft maar één datum te kiezen, want het gaat telkens om hetzelfde webinar. Na inschrijving krijgt u een link toegestuurd, die u op het gekozen moment rechtstreeks naar het webinar brengt.

Meer inlichtingen: dr. Gert Gielis via gert.gielis@historiesvzw.be of 015 80 06 38 (tijdens de kantooruren).

Praktische info

Begindatum
Locatie
Online webinar
Lesgevers
Prof. dr. Maarten Larmuseau (Histories vzw en KU Leuven) en Dr. Gert Gielis (Histories vzw)
Meer info

Meer informatie vindt u op de website van Histories vzw.

Elders op FARO

faro | tijdschrift over cultureel erfgoed is het tijdschrift van FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed vzw. faro verschijnt viermaal
We beleven met z'n allen bijzonder vreemde tijden. Veel museum- en erfgoedmedewerkers werken van thuis uit. Daardoor heeft FARO beslist ...
Tijdens het Groot Onderhoud 2019 bogen maar liefst 400 deelnemers zich over het thema 'Meerstemmigheid en conflict'. De meest markante ...