Waarom en hoe inclusieve taal hanteren: het FARO-dokterskabinet beantwoordt al uw vragen

U gaat graag in dialoog met jongeren of volwassenen over erfgoedobjecten, verhalen, gebruiken, tradities en meer. Het gesprek hierover loopt niet altijd zo vlot. U merkt dat bepaalde woorden en beelden niet goed (meer) vallen. Met alle gevolgen van dien: weerstanden, kwetsende ervaringen of polarisatie. Kortom, u bent verzeild geraakt in een eerder vervelende situatie. Hoe kunt u het de volgende keer aanpakken? In deze online sessie bespreken we het waarom en hoe van inclusieve taal. 
 
Aan de hand van duidelijke situaties en voorbeelden geven we een inkijk in de praktijk. Zoals in een echt dokterskabinet kunt u bij ons terecht met al uw vragen over inclusief taalgebruik. Zo gaan we samen in gesprek. U verlaat het kabinet met een antwoord op uw vragen en met meer inzicht in de materie. 

Dit kabinet kadert in de Week van het Nederlands, een initiatief van deBuren. Vlaams-Nederlands huis voor cultuur en debat.

Praktisch: dinsdag 4 oktober 2022, van 19.30 tot 21.00 uur.

Doelgroep: leerkrachten en educatieve medewerkers van erfgoedorganisaties die hun taal inclusiever willen maken maar die nog niet goed weten hoe of waarom. Dit is een interactief dokterskabinet, u deelt dan ook graag uw ervaringen met de groep. Voorkennis is niet vereist.

Tarieven

  • Het standaardtarief voor deze vorming is 0 euro (gratis).
  • Het kortingstarief voor deze vorming is 0 euro (gratis) en geldt voor organisaties en verenigingen in de erfgoedsector en voltijdse studenten.
  • Werkzoekenden en personen in een kwetsbare sociaaleconomische positie kunnen via de organisator van de vorming een sociaal tarief aanvragen.
  • Meer info over onze tarieven vindt u in onze algemene voorwaarden.
Trefwoorden
Communicatie en promotie
Sectoren
Cultureel-erfgoedsector
Inschrijven
Wie de basis onder de knie heeft en graag wil verder groeien kan bij dit aanbod terecht.  Inspelend op de actualiteit biedt FARO steeds weer nieuwe gelegenheden om te leren van collega’s uit binnen- en buitenland.  De concrete praktijk van het werken in de erfgoedsector staat hier centraal. 

Praktische info

Begindatum
Locatie
Online, via Microsoft Teams
Lesgevers
Katrijn D’hamers en Elien Doesselaere (FARO)
Prijs
Gratis
Deelnemers
Max. 25 deelnemers
Meer info

Inschrijven kan via onderstaand formulier.

Uiterste inschrijvingsdatum
Contactpersoon
Adviseur immaterieel erfgoed | communicatiemanager
T
02 213 10 78

Elders op FARO

Welke contacten bestaan er tussen Vlaamse en Britse cultureel-erfgoedorganisaties? Welke impact heeft de Brexit op die contacten? En welke uitdagingen ...
faro | tijdschrift over cultureel erfgoed is het tijdschrift van FARO, het Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed. “The past is a strange
De voorbije maanden werd achter de FARO-schermen hard gewerkt aan een actualisering van de Toolbox Waarderen. Het geoptimaliseerde en uitgebreide ...