Waar(de) voor je geld

Op 18 september organiseert FARO samen met Socius en Kunstenpunt en onder impuls van Pulse – transitienetwerk cultuur en FairFin een werksessie waarin we ingaan op de gebreken van het huidig financieel systeem, om vervolgens op zoek te gaan naar alternatieve handelswijzen. Vertrekpunt is onze specifieke rol als culturele actoren.

De dag begint met een introductie door FairFin over de grote lijnen van ons geld- en bankenstelsel. Waarom is dat niet duurzaam? Op welke vlakken is dat in strijd met de waarden waar onze organisatie voor staat? Welke alternatieven zijn er al?

Vervolgens maken we plaats voor reflectie en dialoog. Wat kunnen we doen met deze inzichten? Welke hefbomen hebben (socio-)culturele organisaties om vorm te geven aan een financieel model dat wél onze waarden dient, dat wél bijdraagt aan een samenleving zoals wij ze willen bouwen?

Interesse?

De werksessie is gericht naar zakelijk en financieel verantwoordelijken uit de cultuur-, jeugd- en mediasector. Inschrijven kan via de website van Pulse.

Deelnameprijs mag geen belemmering zijn, indien dit wel zo is gelieve contact op te nemen met Pulse Transitienetwerk (info@pulsenetwerk.be). Deelnemers met specifieke behoeften of die een aangepaste ondersteuning wensen, geven ons best vooraf een seintje.

Praktische info

Begindatum
Locatie
Socius, lokalen 4e verdieping, Sainctelettesquare 19 Brussel
Prijs
40 euro (standaard), 25 euro (sociaal) (inclusief broodjeslunch)
Deelnemers
20
Contactpersoon
Adviseur participatie | veldanalyse
T
02 213 10 75

Elders op FARO

Op 9 november nodigt FARO u van harte uit voor het jaarlijkse Groot Onderhoud. We bieden u een programma aan ...
Kent u hem al, de nieuwe versie van de ErfgoedApp? Op basis van feedback van gebruikers en contentmakers werd de ...
Of u nu actief bent in de cultureel-erfgoedsector of in aanverwante sectoren, vanuit wetenschappelijk oogpunt of gewoon vanuit interesse onderzoek ...