Visualiseren met SketchUp voor beginners

In deze tweedaagse cursus (11 en 18 januari 2024) leert u werken met SketchUp, een programma om zelf ruimtes en meubilair op een eenvoudige manier driedimensionaal uit te tekenen. Stap voor stap leert u hoe u een tekening opbouwt en omzet van 2D naar 3D. 

Deze cursus geeft u de basisprincipes mee. Op 1 en 8 februari is er de cursus ‘Visualiseren van een tentoonstellingsruimte met SketchUp voor gevorderden’, die voortbouwt op deze cursus.

Na deze tweedaagse cursus voor beginners 

 • kunt u tekenen op maat (denk aan grondplannen, wanden, meubilair); 
 • kunt u een plattegrond uittekenen in 2D en die omzetten naar een 3D-ruimte;
 • weet u hoe u texturen importeert in uw 3D-tekening.

Doelgroep: als erfgoedwerker staat u in voor de ontwikkeling en productie van tentoonstellingen, of u richt erfgoeddepots of archief in. U wilt deze ruimtes graag in 3D kunnen visualiseren via SketchUp. Deze doelgroepen hebben prioriteit bij inschrijving van de vormingsreeks.

Er is geen voorkennis van 3D-tekenen vereist, u hoeft ook geen licentie te hebben van SketchUp.

Programma: 11 en 18 januari 2024

9.30 uur: Ontvangst deelnemers

10.00 uur: Les & praktijkoefeningen

12.00 uur: Lunch

12.45 uur: Les & praktijkoefeningen

14.15 uur: Pauze

14.30 uur: Les & praktijkoefeningen

16.00 uur: Einde

Praktisch

 • Breng uw eigen laptop (PC of MacBook) en muis mee. 
 • Hebt u nog geen betalende licentie van SketchUp? Geen nood! Voor deze cursus volstaat het om te werken met de gratis online versie. Meer info vindt u hier

Tarieven

 • Het standaardtarief voor deze vorming is 190 euro.
 • Het kortingstarief voor deze vorming is 150 euro en geldt voor organisaties en verenigingen in de erfgoedsector en voltijdse studenten.
 • Werkzoekenden en personen in een kwetsbare sociaaleconomische positie kunnen via de organisator van de vorming een sociaal tarief aanvragen.
 • Meer info over onze tarieven vindt u in onze algemene voorwaarden.
Inschrijven
Facturatiegegevens
Wie de basis onder de knie heeft en graag wil verder groeien kan bij dit aanbod terecht. Inspelend op de actualiteit biedt FARO steeds weer nieuwe gelegenheden om te leren van collega’s uit binnen- en buitenland. De concrete praktijk van het werken in de erfgoedsector staat hier centraal. 

Praktische info

Begindatum
Locatie
FARO, Zaal Eldorado, Grasmarkt 105 bus 44, 1000 Brussel
Lesgevers
Johan Van Synghel
Prijs
190 euro (standaard)
150 euro (sector en studenten)
Deelnemers
Max. 15 deelnemers
Meer info

Inschrijven kan via onderstaand formulier. U schrijft in voor de twee lesdagen, inschrijven voor één dag is niet mogelijk.

Uiterste inschrijvingsdatum
Contactpersoon

Elders op FARO

De verkiezingskoorts stijgt zienderogen. Ook vanuit de cultureel-erfgoedsector zijn al verschillende memoranda en inspiratieteksten gepubliceerd. We zetten de oogst van ...
De nieuwe, zomerse update van de ErfgoedApp bevat enkele verbeteringen en nieuwigheden die FARO in nauw overleg met onze creatieve ...
faro | tijdschrift over cultureel erfgoed is het tijdschrift van FARO, het Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed. “The past is a strange