Visual Thinking Strategies: introductieavond

Visual Thinking Strategies (VTS) is een gespreksmethodiek die gebruikt wordt bij het kijken naar objecten en kunstwerken. De techniek kan eenvoudig aangeleerd worden en verdiept de kunstbeleving, moedigt het kritisch denken aan en speelt in op de taalcompetenties, de zelfexpressie en het probleemoplossend denken van de deelnemers. VTS ontstond aan de Universiteit van Harvard (VS) en wereldwijd hanteren gidsen, leerkrachten en andere groepsbegeleiders de techniek met toeschouwers van alle leeftijden.

Tijdens deze teaseravond volgen de deelnemers een rondleiding met Julie Rodeyns van Matchbox vzw. Zij neemt het publiek mee op een rondleiding doorheen een van de tentoonstellingen in WIELS en gebruikt de tentoonstelling om verschillende Artful Thinking en Visual Thinking-technieken te illustreren en te testen met het ingeschreven publiek.

Programma

  • 2 oktober 2019, 18.30 - 20.00 uur: Nederlands
  • 16 oktober 2019, 18.30 - 20.00 uur: Franstalig

Geen voorkennis vereist. Meer info over VTS vindt u hier.

Tip! Op 25 en 26 oktober 2019 vindt, eveneens bij WIELS, een vorming plaats over Visual Thinking Strategies. Meer info vindt u hier.

Praktische info

Begindatum
Locatie
WIELS, Centrum voor Hedendaagse Kunst, Van Volxemlaan 354, 1190 Brussel
Prijs
Gratis
Meer info

Inschrijven is verplicht en kan via deze link.

Organisatie: WIELS in samenwerking met Matchbox vzw.

Elders op FARO

Of u nu actief bent in de cultureel-erfgoedsector of in aanverwante sectoren, vanuit wetenschappelijk oogpunt of gewoon vanuit interesse onderzoek ...
De afgelopen maanden presenteerden verschillende organisaties hun nieuwe multimediale tour in de ErfgoedApp. Benieuwd om te ontdekken welke dat zijn?
Staat het vinden van nieuwe invalshoeken of inspiratie voor uw erfgoedwerking op uw lijstje van goede voornemens? Dan hebben wij ...