Verzamelen immaterieel erfgoed

Hoe verzamel je levend en dynamisch erfgoed? Wat betekent ‘verzamelen’ in dat kader? Met welk doel wordt immaterieel erfgoed verzameld? Welke methodieken zijn er? En welke mogelijkheden zijn er op het gebied van participatie? Een antwoord op al deze vragen? Kom naar de conferentie Verzamelen immaterieel erfgoed. 

Musea, archieven, bibliotheken en andere culturele instellingen worden geconfronteerd met grote transformaties in de samenleving. Van deze instellingen wordt verwacht dat zij een actieve kritische rol in de maatschappij innemen. Hoe sluit het verzamelen van immaterieel erfgoed bij de huidige transformaties aan en welke kansen biedt het?

Op 11 oktober 2019 organiseren Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland en Werkplaats immaterieel erfgoed een conferentie voor musea, archieven en bibliotheken uit Nederland en Vlaanderen. Spannende keynotes, inspirerende praktijkvoorbeelden en interactieve discussies over participatie, methodieken en technieken, de meerstemmigheid van erfgoed en het bruggen bouwen tussen verleden, heden en toekomst staan op het programma.

Meer informatie volgt binnenkort.

Praktische info

Begindatum
Locatie
LocHal Tilburg, Burg. Brokxlaan 1000, 5041 SG Tilburg

Elders op FARO

In de gloednieuwe toolbox 'Erfgoed waarderen' verzamelen we voor u alle informatie die u nodig heeft om een waardering tot ...
Staat het vinden van nieuwe invalshoeken of inspiratie voor uw erfgoedwerking op uw lijstje van goede voornemens? Dan hebben wij ...
De afgelopen maanden presenteerden verschillende organisaties hun nieuwe multimediale tour in de ErfgoedApp. Benieuwd om te ontdekken welke dat zijn?