Verzameldag Tweede Wereldoorlog

In 2019 is het 75 jaar geleden dat Antwerpen werd bevrijd van de Duitse bezetting. Met het verstrijken van de tijd wint het doorgeven van dit verleden aan toekomstige generaties aan belang. Kom daarom op zondag 3 februari 2019 naar het FelixArchief en breng uw verhalen, voorwerpen en documenten uit de Tweede Wereldoorlog mee.

Het Vredescentrum van de Provincie en Stad Antwerpen vzw tekent er uw getuigenissen op. Ook als het verhalen zijn die u van uw ouders of grootouders hoorde. Van meegebrachte voorwerpen wordt een foto en een beschrijving gemaakt, zodat het bijbehorende verhaal bewaard blijft. De objecten neemt u na afloop weer mee terug naar huis.

Misschien stelt u ter plaatse graag een vraag aan een van de vele experten, bijvoorbeeld in het kader van een eigen familieonderzoek of over een meegebracht object? Of komt u liever meer te weten over Antwerpen en de Tweede Wereldoorlog tijdens een van de verschillende lezingen door historici? Welkom!

Tijdstip: zondag 3 februari 2019, 10.00 - 17.00 uur

Praktische info

Begindatum
Locatie
FelixArchief, Oudeleeuwenrui 29, Antwerpen
Prijs
Gratis
Meer info

Elders op FARO

Staat het vinden van nieuwe invalshoeken of inspiratie voor uw erfgoedwerking op uw lijstje van goede voornemens? Dan hebben wij ...
Kent u hem al, de nieuwe versie van de ErfgoedApp? Op basis van feedback van gebruikers en contentmakers werd de ...
In de gloednieuwe toolbox 'Erfgoed waarderen' verzamelen we voor u alle informatie die u nodig heeft om een waardering tot ...