Vernieuwende businessmodellen in de culturele sector. Hype, noodzaak of schrikbeeld? Colloquium Fonds voor Cultuurmanagement

Op woensdag 22 mei 2019 organiseert het Fonds voor Cultuurmanagement van de Universiteit Antwerpen zijn jaarlijks colloquium, dit keer over vernieuwende businessmodellen in de culturele sector.

Onder druk van de digitalisering moeten culturele en creatieve organisaties hun manier van werken herdenken. Zowel op Europees als op lokaal niveau is het vinden van een vernieuwend businessmodel het nieuwe buzzwoord in de culturele sector.

Een businessmodel is meer dan een verdienmodel: je vertrekt van de waarden die je wil overbrengen en voor wie. En dan denk je na over de juiste partners, de gepaste kanalen en middelen. Nu iedereen op zoek is naar aanvullende financieringsbronnen, kan een businessmodel een handige manier zijn om op een holistische manier na te denken over de architectuur van je eigen organisatie.

Het colloquium cultuurmanagement staat stil bij het concept businessmodel en laat interesting practices aan bod komen uit verschillende sectoren, zoals Concertzaal Splendor in Amsterdam, Openluchtmuseum Bokrijk en De Republiek in Brugge.

TIjdens het colloquium wordt ook de Scriptieprijs voor Cultuurmanagement uitgereikt, alternerend voor een doctoraatsstudie en een masterscriptie.

Een uitgebreid programma vindt u hier.

Praktische info

Begindatum
Locatie
Universiteit Antwerpen, Hof Van Liere, Prinsstraat 13, 2000 Antwerpen
Prijs
45 euro. In de prijs is het boek 'Businessmodellen in de culturele sector' inbegrepen dat na het colloquium verschijnt bij LannooCampus.
Meer info

Organisatie: Fonds voor Cultuurmanagement Universiteit Antwerpen

Inschrijven kan via deze link.

Elders op FARO

faro | tijdschrift over cultureel erfgoed is het tijdschrift van FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed vzw. faro verschijnt viermaal
In de gloednieuwe toolbox 'Erfgoed waarderen' verzamelen we voor u alle informatie die u nodig heeft om een waardering tot ...
De afgelopen maanden presenteerden verschillende organisaties hun nieuwe multimediale tour in de ErfgoedApp. Benieuwd om te ontdekken welke dat zijn?