Verdiepingscursus materialen, technieken en merken | Gent

Deze verdiepingscursus laat u kennismaken met de meest gebruikte materialen en technieken bij religieus erfgoed. Hoe ziet u het verschil tussen een kelk van messing of een vergulde kelk? En hoe herkent u damast? Verder ontdekt u hoe u merktekens kan terugvinden en hoe u ze kunt identificeren.

Annemie Van Dyck verdiepte zich jarenlang in alle mogelijke religieuze textilia en publiceerde het boek Kerkelijk textiel in Vlaanderen en Brussel in de 19de en 20ste eeuw. Ze vertelt welke textielmaterialen u zoal tegenkomt in een religieuze context.

Derek Biront is gespecialiseerd in de restauratie van metalen voorwerpen en is de drijvende kracht achter restauratieatelier Metafose. Hij werkte ruim twee jaar aan de restauratie van het O.L.V.-schrijn van Hoei.

Deze cursus is een organisatie van PARCUM.

Praktische info

Begindatum
Locatie
Sint-Baafshuis, Biezekapelstraat 2, 9000 Gent
Lesgevers
Annemie Van Dyck en Derek Biront
Prijs
40 euro
Meer info

Meer info en inschrijven: website PARCUM

Elders op FARO

faro | tijdschrift over cultureel erfgoed is het tijdschrift van FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed vzw. faro verschijnt viermaal
Op 10 en 11 december 2020 brengt 'Cultural Heritage for Mental Health 2' voor de tweede keer experten uit heel ...
Of u nu actief bent in de cultureel-erfgoedsector of in aanverwante sectoren, vanuit wetenschappelijk oogpunt of gewoon vanuit interesse onderzoek ...